Захист Тимошенко вимагає закриття справи

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.07.2011 13:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14703

Захисник Юлії Тимошенко Микола Сірий звернувся до суду з клопотанням про закриття кримінальної справи, порушеної стосовно Юлії Тимошенко, з огляду на те, що на минулому засіданні суд не зміг назвати суть обвинувачень та визначити подію злочину.

"При відсутності події злочину з пункту 1 статті 6 КПК України подальший розгляд є неможливим, і провадження у справі підлягає закриттю. Враховуючи викладене та керуючись статтею 282 Кримінально-процесуального кодексу прошу високий суд провадження у кримінальній справі, порушеній проти Юлії Тимошенко, за ознаками злочину, передбаченими частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України, закрити на підставі пункту 1 частини 1 статті 6 КПК України за відсутності події злочину", - заявив Микола Сірий на судовому засіданні.

Він нагадав події п’ятниці, коли ані суддя, ану сторона державного обвинувачення не змогли пояснити суть обвинувачень, які пред’являються Юлії Тимошенко. "У п’ятницю в засіданні було юридичними засобами доведено відсутність події злочину згідно зі статтею 298 Кримінально-процесуального кодексу, який вимагає від суду пояснити подію злочину. Якщо суд не може пояснити і просто стверджується про відсутність події злочину, справу слід закривати", - сказав адвокат.

Як відомо, у п’ятницю, 22 липня, екс-прем'єр вимагала закриття порушеної стосовно неї кримінальної справи у зв’язку з тим, що суддя не може пояснити склад злочину, який їй інкримінують.

"Подія злочину головуючим у суді не названа, тобто ніякої моєї вини, і це очевидно. І я вас прошу, пане суддя, припиніть цей злочин і закрийте кримінальну справу згідно 6 статті Кримінально-процесуального кодексу. Якщо це буде продовжуватися без події злочину, це вже буде злочином тих людей, які, свідомо заздалегідь організувавшись в групу, порушують закон і притягують до відповідальності завідомо невинувату людину", - сказала Юлія Тимошенко.

"Тому я вас прошу: приміть моє усне клопотання і просто не беріть гріх на душу і закрийте цю пусту, надуману, сфальшовану кримінальну справу", - додала вона.

Однак суддя у п'ятницю Кірєєв відмовив у задоволенні клопотання.

Сьогодні головуючий у судовому процесі з розгляду справи Юлії Тимошенко суддя Родіон Кірєєв оголосив перерву у засіданні суду до 13:45 та видалився до дорадчої кімнати для ухвалення рішення щодо задоволення клопотання про закриття кримінальної справи, що його заявила сторона захисту екс-прем'єра.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.