Джордж Сорос закриває свій фонд

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 26.07.2011 19:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14715

Джордж Сорос вирішив припинити діяльність свого фонду. За даними ЗМІ, Сорос повертає гроші інвесторам його фінансової фірми Soros Fund Management, капітал якої досягає 25,5 млрд доларів.

Підприємець, який готується відсвяткувати свій 81-й день народження в наступному місяці, віддасть вкладникам близько 1 млрд дол. до кінця 2011 року. Тепер його компанія зосередиться на управлінні активами сім'ї бізнесмена. Крім цього, джерела повідомляють, що виконавчий директор Soros Fund Management Кейт Андерсен оголосить про те, що залишає свій пост найближчим часом.

"Ми хочемо висловити подяку тим, хто довіряв нам свої капітали протягом 40 років", - сказано в листі, спрямованому Соросом та його синами інвесторам.

Експерти вважають, що, закривши свій хедж-фонд, 80-річний бізнесмен, якого не раз називали фінансовим спекулянтом, назавжди залишить великий бізнес і сконцентрується на благодійності, як і інший американський інвестор Уоррен Баффет. Крім цього, існує низка думок, що причина відходу фінансиста з ринку хедж-фондів криється в економічній нестабільності Європи і США, що загрожує Вашингтону і низці країн єврозони, які загрузли у великих боргах.

Нагадаємо, міжнародний фонд "Відродження" мільярдера Джорджа Сороса за 2010 рік профінансував 868 проектів загальною вартістю близько 10 мільйонів доларів. Найбільше коштів було виділено на реалізацію антикризових програм і заходи, пов'язані з формуванням громадського суспільства в Україні. На думку представників Партії регіонів, фонд фінансує громадські організації, що займаються "політичною роботою".

Раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що Сорос фінансує "північноафриканський сценарій в Україні". Того ж дня виконавчий директор Міжнародного фонду "Відродження", заснованого в Україні Соросом, Євген Бистрицький цю інформацію спростував і заявив про те, що Єфремов відволікає увагу від реальних проблем України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.