Тимошенко й надалі залишиться без адвокатів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.07.2011 13:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14734

Головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юліі Тимошенко суддя Печерського районного суду Родіон Кірєєв залишив без задоволення клопотання екс-прем’єра про допуск до справи захисників Сергія Власенка, Марка Фелдмана та Роджера Енока.

"Суд на підставі статей 44, 60 та 273 КПК постановив у задоволенні клопотання про залучення захисників відмовити", - зачитав рішення суду, прийняте на місці, суддя Родіон Кіреев.

У відповідь на це Тимошенко висловила своє обурення. "Гірше фашистів, гірше гестапо", - оцінила вона дії головуючого.

Після цього суддя оголосив про продовження допиту свідків, у відповідь на що Тимошенко нагадала йому, що він не розглянув ще одне її клопотання, передане до канцелярії суду. "У вас у справі знаходяться клопотання, які ви зобовязані розглянути. Це з тих клопотань, які були передані слідчим Нечвоглодом", - сказала вона.

У відповідь суддя Родіон Кірєєв звинуватив Тимошенко у тому, що вона нібито своїми діями "заважає встановленню істини у справі, а всі заяви вже були розглянуті".

Як повідомлялося раніше, Тимошенко передала до канцелярії суду повний пакет документів, які свідчать про право захисників представляти її інтереси в суді. "Фахівці у галузі права Марк Фелдман та Роджер Енок є представниками відповідно компаній BDO і Covington & Burling і добре ознайомлені з обставинами щодо відсутності підстав для незаконних обвинувачень", - зазначила екс-прем'єр.

"Згідно зі статтею 44 і 47 Кримінально-процесуального кодексу прошу повторно допустити до мого захисту фахівців в галузі права Сергія Власенка, Марка Фелдмана та Роджена Енока, які мають право на основі довіреності від партії "Батьківщина" брати участь у судовому засіданні", - сказала Юлія Тимошенко, обґрунтовуючи своє клопотання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.