Колона демонстрантів вирушила з Майдану до Секретаріату Ющенко

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.11.2006 17:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1474

Колона демонстрантів, що налічує приблизно 1 тис. осіб, направилася від Майдану Незалежності вулицею Інститутською до Секретаріату Президента.

Юрій Луценко вийшов на Майдан

Демонстранти тримають у руках прапори УНА-УНСО, Української народної партії, державні прапори і помаранчеві прапори з написом "ТАК! Ющенко!".

Очолюють колону керівники громадської організації Комітету революціонерів Майдану.

Раніше демонстранти прийняли звернення до Віктора Ющенка, у якому вимагають скасування політичної реформи. Зокрема вони називають її "аферою, яка була нав’язана народові" України.

Трохи раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, радник Президента Тарас Стецьків, депутати Верховної Ради Микола Томенко, Володимир Філенко і В’ячеслав Кириленко пройшлися Майданом Незалежності в Києві на честь святкування 2-ї річниці "Помаранчевої революції".

Вони з’явилися на Майдані близько 15:30, де люди проводили мітинг на честь другої річниці "Помаранчевої" революції.

На Майдані Луценко роздав автографи на листівках із зображенням акції протесту під час президентських виборів 2004 року.

Після цього вони направилися в кафе, розташоване недалеко від Майдану Незалежності, де, за їхніми словами, вони часто відігрівалися під час "Помаранчевої революції".

У 2005 році Президент Віктор Ющенко заснував День Свободи для утвердження свободи й демократії, виховання почуття національного достоїнства, а також з огляду на історичне значення подій осені 2004 року.

У масових акціях проти фальсифікації виборів Президента, що проходили в Києві з 21 листопада по 8 грудня 2004, брали участь близько 350 тисяч осіб, у тому числі і прибулі з регіонів. Кількість демонстрантів на Майдані Незалежності перевищувало 150 тис. осіб. Масові мирні акції в підтримку кандидатів у Президенти Віктора Ющенка і Віктора Януковича також проходили в низці міст України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.