Більшість свідків обвинувачення фактично підтвердили правомірність дій Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.07.2011 23:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14745

Юлія Тимошенко заявляє, що більшість допитаних сьогодні свідків спростувала обвинувачення, висунуті їй Генеральною прокуратурою у рамках кримінальної справи щодо газових угод 2009 року.

"Що стосується допитаних свідків, то допитали сімох. Більшість людей представляли НАК "Нафтогаз" або "Укртрансгаз". Вони підтвердили декілька дуже важливих речей", - сказала Тимошенко журналістам сьогодні після судового засідання.

Зокрема лідер партії "Батьківщина" зазначила, що свідок Ярослав Марчук, колишній директор "Укртрансгазу", підтвердив відсутність збитків компанії у 2009 році, незважаючи на кризовий стан в державі. "Пан Марчук, який очолював "Укртрансгаз" в той час, сказав головне: збитків в 2009 році "Укртрансгаз" не мав. І друге, що він сказав: якби в ту газову кризу повністю і цілком забезпечувати газом країну так, як це передбачено технічною документацією, то ми б не протрималися навіть одну добу. А якщо обмежити всю Україну вдвічі, то дві-три доби. Це говорить про те, що ситуація була кризова та екстраординарна", - уточнила вона.

Тимошенко запропонувала журналістам самостійно зробити висновки щодо достовірності сьогоднішнього твердження прокурора Лілії Фролової про те, що всі свідки сьогодні підтвердили її обвинувачення. "Я думаю, що для представників засобів масової інформації якраз цей виступ перед пресою прокурора і був тестом на правдивість прокурорів, які працюють в процесі. Якщо журналісти, які були присутні в залі, відслідковували всі допити свідків і бачили, що свідки якраз, крім представника "Росукренерго", підтверджували мої покази і мої твердження, і тут же прокурор виходить і говорить, що свідки стали на бік обвинувачення, то просто журналісти можуть самі зробити висновок. І я дуже прошу цей висновок донести до людей, тому що так вони (влада) по суті, дезінформують суспільство по всім питанням і дискредитують мене, не маючи для цього ніяких аргументів", - сказала вона.

Як відомо, на сьогоднішньому засіданні суду законність дій Тимошенко на посаді прем'єр-міністра своїми показами також підтвердила колишня заступниця Генерального прокурора Тетяна Корнякова, яка послалася на висновки Інституту держави і права імені В.М.Корецького та відповідний висновок Міністерства юстиції України. "Порядні працівники ГПУ є! Жінка - справжній український офіцер и прокурор підтвердила законність моїх дій", - написала Тимошенко згодом у Twitter.

У свою чергу, радник екс-голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коваль підтвердив, що у 2009 році українська газотранспортна система знаходилася у кризовому стані, а Україна не мала інших альтернатив, окрім укладення угод з ВАТ "Газпром", а колишній начальник управління документального забезпечення секретаріату Кабінету Міністрів Василь Павлюк підтвердив, що реквізити директив, підписаних Юлією Тимошенко, свідчать про те, що цей документ є саме директивами прем'єр-міністра, а не уряду.

Напередодні свідчення, які фактично спростовують обвинувачення на адресу Тимошенко, дав екс-міністр палива та енергетики Юрій Продан.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.