Прокурорам і Кіреєву наплювати на закон і права підсудного

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.07.2011 13:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14749

Юлія Тимошенко заявила клопотання про залучення Сергія Власенка у якості представника цивільного відповідача.

"Оскільки ви заборонили Сергію Власенку виступати у якості громадського захисника, у мене є ще одна можливість себе захистити і залучити його у справу у якості представника цивільного відповідача, бо в суді є цивільний позов до мене НАК "Нафтогаз України". Отже, я є цивільним відповідачем. Згідно зі статтями 51, 52 КПК я маю право захищати свої права у якості цивільного відповідача", - заявила Юлія Тимошенко у судовому засіданні.

Суддя Родіон Кірєєв на місці постановив відмовити у задоволенні цього клопотання, оскільки Сергій Власенко вже брав участь у справі у якості захисника.

Сьогодні ж суд відмовив у задоволенні клопотання Юлії Тимошенко про залучення Сергія Власенка до справи в якості громадського захисника, яке обґрунтовувалося статтями 272, 287, 289, 300 Кримінально-процесуального кодексу України.

Кірєєв також відмовив у задоволенні клопотання екс-прем'єра про допуск до участі в процесі у якості представника цивільного відповідача Роджера Енока.

"Я прошу суд допустити до справи в якості громадського захисники Роджера Енока, людину, яка зробила міжнародний висновок щодо цієї справи", - обґрунтувала Юлія Тимошенко своє клопотання.

Однак суд відмовив з огляду на те, що до клопотання не надано посвідчення особи та немає довіреності, оформленої згідно чинного законодавства.

Сторона обвинувачення наголосила, що Роджер Енок не може бути заучений до захисту у якості представника цивільного відповідача, адже не виносилася ухвала суду про визнання Юлії Тимошенко цивільним відповідачем.

У свою чергу, Юлія Тимошенко звернула увагу на абсурдність ситуації. "У суді цивільний позов є, цивільний позивач є, а цивільного відповідача немає", - сказала вона.

28 липня, суддя Печерського районного суду Родіон Кірєєв залишив без задоволення клопотання екс-прем'єра про допуск до справи захисників Сергія Власенка, Марка Фелдмана та Роджера Енока, незважаючи на те, що Юлія Тимошенко передала до канцелярії суду повний пакет документів, які свідчать про право захисників представляти її інтереси в суді.

"Фахівці у галузі права Марк Фелдман та Роджер Енок є представниками відповідно компаній BDO і Covington & Burling і добре ознайомлені з обставинами щодо відсутності підстав для незаконних обвинувачень", - зазначила екс-прем'єр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.