На Рівненщині пропонують писати словосполучення «Помаранчева революція» з великої літери

Автор/джерело -  © НТН



Дата публiкацiї - 22.11.2006 17:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1475

«Помаранчева революція» з великої літери. Писати так пропонують депутати Рівненської облради. Із цією пропозицією вони звернулися до президента.

Крім того, запропонували визнати 22 листопада державним святом і відзначати його на підприємствах усіх форм власності. А у школах цього дня, вважають обранці, треба проводити уроки патріотичного виховання.

Про помаранчеве свято на рівненському майдані нагадують лише букети біля ніг бронзового Шевченка і гурт депутатів-нашоукраїнців із міськради ради. Хотіли поспілкуватися з виборцями. Та не судилося. Тож довелося пригадувати минулі часи.

Сергій Васильчик, голова фракції «Наша Україна» в Рівненській облраді:
«Тут, на цьому майдані, стояли палатки, тут, на цьому майдані, сиділи люди, тут, на цьому майдані, відбувалися мітинги, промови на підтримку народного президента Віктора Ющенка. Тому ми всі згадали, 2 роки часу пройшло, ми прийшли згадати ці роки».

“Євразійці” розтоптали символіку Помаранчевої революції

А в Криму у День свободи затоптали жовто-блакитні прапори. Символіку Помаранчевої революції знищували представники Євразійського союзу молоді. Про свято на півострові згадували тільки супротивники жовтогарячої ідеології. Критикували президента.

Олег Родивилов, депутат ВР АРК:
«Не представляющий себя политический банкрот, являющийся высшим должностным лицом Украины, г-н Ющенко, сегодня не просто вредит, а нарушает межнациональный мир и спокойствие, поддерживая, так называемую, группировку Меджлис-Курултай. Меджлис единственным оказался политическим союзником Ющенко».

У Луганській області на честь другої річниці нашоукраїнці поначіпляли революційних орденів, причепурили свої офіси помаранчевою символікою і чекають на гостей – учасників Майдану з районів області.

Кажуть, надвечір зберуться разом і піднімуть келихи за свободу й ідеали революції. Від акцій відмовилися через те, що вважають цей день сімейним святом.

Тетяна Колесникова, керівник Луганського виконкому НСНУ:
«Мы не разрозненная сила. Каждый в кругу семьи вспомнит те дни, когда были далеко от детей в то холодное время в Києве».

А ось БЮТівці вранці привітали своїх однопартійців із Днем свободи. Свято зустрічатимуть на роботі. Їхній очільник в області Віталій Курило каже, що коли у Сватовому голодують журналісти, у Брянці страйкують гірники, в 3-5-ро зросли ціни на послуги ЖКГ, не до гучного святкування.

Офіційна ж влада, яку на Луганщині представляють лише висуванці Партії регіонів, свято відзначили обласними урочистими зборами, на які запросили всі наявні в області політичні сили.

І сьогодні о 18 годині в Маріїнському палаці президент Віктор Ющенко зустрінеться з побратимами з Майдану, послами іноземних держав, а також іншими українськими високопосадовцями.

А о 21 годині на НТН дивіться звернення Президента Віктора Ющенка до народу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.