У Китаї знайшли “небесний камінець” вагою 30 тонн

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 31.07.2011 16:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14756

В Алтайських горах у китайській провінції Сіньцзян знайшли величезний метеорит, який важить, за попередніми оцінками 25-30 тонн.

За даними науковців з Пекінського планетарію, залізний метеорит прилетів з-за меж Сонячної системи. "Це надає йому значної наукової цінності", - наголосив співробітник планетарію Чжан Баолінь.

Вчений підкреслив, що це один з найбільших в світі метеоритів і другий за величиною, знайдений колись в КНР.

"За попередніми оцінками, він важить близько 25-30 тонн. Це один з найбільших відомих на сьогодні метеоритів. Найбільшим до нього був знайдений в 1898 році в цьому ж районі метеорит Арманті. Він важить 28 тонн", - розповів Баолінь.

Він особисто очолив експедицію в Алтайські гори – дивний камінь фахівці виявили на висоті близько 3 тисяч метрів. До речі, як розповів Баолінь, місцеві жителі вже встигли залишити на метеориті графіті, надряпавши там свої імена.

Поки невідомо, коли і як метеорит буде спущено вниз для подальшого аналізу.

Найбільший з відомих на сьогодні метеоритів був виявлений в 1920 році в Намібії. Він важив близько 66 тонн і складався також в основному із заліза з домішкою нікелю. Фахівці вважають, що він впав близько 80 тисяч років тому. Камінь залишили на колишньому місці, лише розчистивши навколо територію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.