В Україні День жалоби за загиблими шахтарями

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 31.07.2011 15:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14759

У неділю, 31 липня в Україні оголошено День жалоби за загиблими на шахтах в Луганській і Донецькій областях.

По всій країні приспущено Державний прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, держпідприємств, установ і організацій на території України, іноземних дипломатичних та інших установ України.

Як повідомлялося раніше, аварії сталися 29 липня. У Луганській області на шахті "Суходольська-Східна" на глибині близько кілометра стався вибух метану. Загинули 26 шахтарів. Двоє госпіталізовані з опіками і травмами у важкому стані. Пошуково-рятувальні роботи припинено.

У місті Макіївка Донецької області на шахті імені Бажанова ДП "Макіїввугілля" зруйнувався підйомний механізм. В результаті загинули 11 людей. Четверо доставлені в лікарні. Пошуково-рятувальні роботи припинено.

Причини обох аварій встановлюють урядові комісії, які працюють на постраждалих шахтах. Ці ж комісії займуться наданням допомоги потерпілим і сім'ям загиблих.

Кожній шахтарській сім'ї, яка постраждала від вибуху на шахті "Суходольська-Східна", буде виділено по 1 мільйону гривень. Кошти виділять власники шахти (компанія "Краснодонвугілля", що входить до складу "Метінвесту").

Крім того, Президент Віктор Янукович дав доручення Кабінету міністрів надати допомогу постраждалим і сім'ям загиблих на обох шахтах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.