Причину аварії на луганській шахті обіцяють назвати вже в понеділок

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 31.07.2011 19:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14760

Розслідування причин аварії на шахті “Суходільська-Східна” проведуть у стислі терміни, а про перші результати розслідування можна буде говорити вже у понеділок.

Шахта “Суходільська-Східна”

Про це заявив голова урядової комісії, міністр Бойко.

Стан двох гірників, госпіталізованих після аварії на шахті "Суходільська-Східна" важкий, повідомив журналістам голова управління охорони здоров'я Луганської облдержадміністрації Павло Малиш. Двоє постраждалих перебувають у відділенні реанімації Луганської обласної клінічної лікарні. Раніше прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу за фактом вибуху на шахті "Суходільська-Східна" у Луганській області, яка забрала життя 26 гірників.

Рятувальники, між тим, у неділю, 31 липня, завершили пошуково-рятувальні роботи на шахті, а вже в понеділок, 1 серпня, на засіданні комісії буде озвучено попередні висновки і первинну версію того, що сталося, повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко. Він повідомив, що до закінчення всіх робіт шахту в діючий режим не вводитимуть. За словами міністра, зараз там працюють лише служби, котрі підтримують життєзабезпечення підприємства.

Паралелі з минулими трагедіями

Тим часом, голова незалежної профспілки гірників луганської шахти імені Баракова Дмитро Калитвенцев вважає, що причиною аварії на шахті "Суходільська-Східна" стали грубі порушення правил техніки безпеки.

"Людей просто вбили, тому що було потрібно більше тонн вугілля. Адже сьогодні є датчики, які завжди спрацьовують. Це дикі випадки, які відбуваються лише тому, що комусь потрібний видобуток навіть ціною крові", - заявив він.

Калитвенцев провів паралель між аварією на шахті Баракова, що сталася 2000 року і забрала життя 80 шахтарів та новою трагедією на "Суходільській-Східній". Тоді причиною вибуху комісія назвала несанкціоноване проведення зварювальних робіт у виробці.

Сім’ям загиблих гірників обіцяє допомогу і місцева влада, і президент. Зокрема, влада Луганської області виділить сім'ям постраждалих земельні ділянки зі спрощенням усіх дозвільних процедур. 31 липня оголошено в Україні національним днем жалоби за 26-ма гірниками, що загинули на луганській шахті "Суходільська-Східна" та 11-ма на макіївській імені Бажанова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.