Квартиру редактора донецького видання намагалися спалити

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 31.07.2011 21:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14763

Невідомі підпалили квартиру редактора інтернет-видання “Новости Донбасса” Олексія Мацуки.

Про це він пише на своїй сторінці в Facebook, повідомляють "Новости Донбасса".

"Хтось намагався спалити мою квартиру щойно. Згоріли двері. Я в міліції", - повідомляє Мацука.

Двері квартири редактора хтось підпер важкими мішками, щоб ніхто не міг залишити палаюче приміщення.

Редактор повідомляє, що під час підпалу його не було вдома. Палії ​​залишили біля дверей похоронний вінок "Олексію Віталійовичу від скорботних друзів і подруг".

Від “Аратти”: за дивним збігом обставин, у регіоні, де, за словами керівництва держави, зі свободою слова немає жодних проблем(як у всій країні в цілому), жертвою замаху став саме відомий опозиційний журналіст.

У зв'язку з цим пригадалося, як 3 липня 2001 року, менше ніж через рік, після звірячого вбивства Георгія Гонгадзе, був забитий насмерть битами донецький журналіст Ігор Александров.

Ми пам'ятаємо також, що доблесні працівники прокуратури, які згодом посіли керівні посади у ГПУ, активно намагалися навісити це вбивство на місцевого бомжа Юрія Вередюка.

І тільки через чотири роки були передані у руки правосуддя ті, кого суд визнав винними у злочині. Проте, питання у тій справі залишилися й досі.

Але нині є підстави для нових питань: чи не почалася "зачистка" зразкової території свободи слова від тих, хто, на думку влади, нею "зловживає"?

Бо всім відомо, що звинувачений у вбивстві Гонгадзе Олексій Пукач починав злочинну діяльність саме з підпалу дверей і побиття незалежного журналіста Олексія Подольського.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.