У нетрях МВС “загубилася” справа по вбивство, скоєне мажорами

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 1.08.2011 11:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14765

Слідство у кримінальній справі про загибель біля Жукова острова на Дніпрі 30-річних Євгена Савченка і Світлани Дроздової, що стали в ніч на 17 липня жертвами їзди без правил п’яних мажорів-скутеристів, не дає результатів, а родичі не можуть добитися інформації про розшук винних.

Про це виданню "Сегодня" повідомила сестра вдови загиблого Ганна Тищенко.

"Співробітники Бориспільського міськвідділу міліції спочатку футболили нас від одного виконавця до іншого, а потім заявили, що слідством вже не займаються, і матеріали передали у водну міліцію столичного главку, - сказала Ганна. - Але там теж кінці з кінцями не сходяться. Довелося почути, що справа нібито взагалі десь загубилося - з обласної міліції її відправили до київської, а туди вона не дійшла".

Начальник прес-служби столичного главку міліції Володимир Поліщук говорить, що документи не втрачалися, а у справі доки просто немає нічого нового.

Вдова Євгена Савченка направила генпрокуророві Віктору Пшонці заяву з проханням взяти справу мажорів під особистий контроль.

"Як вказують свідки, - пише Катерина Савченко, - незадовго до трагедії до ресторану, що знаходиться поблизу, на скутері під'їхали двоє молодиків, які намагалися замовити горілки. Обоє і без того були сильно п'яні, і їм відмовили... Вони поїхали, а через деякий час почувся сильний удар... Є підстави вважати, що саме ці мажори мають безпосереднє відношення до трагедії. Але їх особи міліцією досі не встановлені, пошук фактично не ведеться, не складені навіть фотороботи".

Нагадаємо, на Дніпрі під Києвом трагічно загинули двоє киян. У човен, на якому вони відпочивали, на великій швидкості врізався водний скутер. За словами очевидців, на скутері були двоє нетверезих молодих людей, які після зіткнення втекли з місця злочину.

Міліція порушила кримінальні справи за двома статтями. Одна з відкритих справ - про порушення чинних на транспорті правил. Друга - про залишення людей в небезпеці. Максимальна санкція за сукупністю обох статей передбачає покарання у вигляді позбавлення свободи строком до 5 років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.