Столітня британка 83 роки керувала автомобілем без прав

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 1.08.2011 13:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14770

Мешканка графства Дорсет столітня Пеггі Ховелл є однією з найстаріших водіїв у світі, жінка провела за кермом вже 85 років, повідомляє Daily Mail.

За даними видання, британка навчилася керувати машиною в 1925-му, коли їй було всього 15 років. У цьому ніжному віці дівчина приїжджала в школу, сидячи за кермом власного автомобіля.

Обов'язкові тести для водіїв було введено в Британії лише в 1935 році: до того часу Пеггі вже була досвідченим водієм, і вона не вважала для себе необхідним отримувати права. Лише в 2009 році, коли місіс Ховелл виповнилося 98 років, вона пройшла всі необхідні тести. За словами самої Пеггі, її обурило нахабство страхової компанії, яка різко збільшила вартість страховки у зв'язку з поважним віком жінки.

Інструктор, який приймав іспит у Пеггі Ховелл, був враженим її реакцією і акуратністю, тоді як літня дама спеціально обирала дороги з інтенсивним рухом, щоб продемонструвати свій досвід і навики. В результаті, сума страховки була знижена, а Ховелл отримала офіційний документ, який свідчить про те, що вона є прекрасним водієм.

За своє життя Пеггі Ховелл змінила 11 машин і жодного разу не потрапила в аварію.

Нагадаємо, в 2009 році повідомлялося про 68-річну мешканку Південної Кореї, яка тільки з 950-ої спроби змогла здати письмовий іспит на отримання водійських прав.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.