Суддя Кіреєв і ГПУ штовхають захисника Тимошенко на встановлення рекорду швидкочитання

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.08.2011 12:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14780

Суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв надав захисникові Юлії Тимошенко Юрію Сухову два дні для ознайомлення з 5 тисячами аркушів кримінальної справи.

Таке рішення було ухвалено суддею після розгляду клопотання сторони захисту про надання для ознайомлення з матеріалами справи 8 тижнів.

"Виходячи з часу, необхідного для нормальної підготовки до захисту, прошу задовольнити клопотання і надати 8 тижнів на ознайомлення з матеріалами справи: сім для їх вичитки та один тиждень є необхідним для проведення відповідного аналізу", - пояснив Юрій Сухов.

У свою чергу, сторона державного обвинувачення наголосила, що всім захисникам Тимошенко було надано достатньо часу для ознайомлення з матеріалами справи.

Сухов, коментуючи рышення суду, заявив про недостатність наданого йому судом часу на ознайомлення з матеріалами справи та про свій намір повторно вимагати подовження цього терміну.

"Я думаю, що на наступному засіданні я підніму питання про те, щоб надали мені час на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, адже сьогодні я не міг навіть допитувати усіх, нормально задавати питання і тільки задавав ті питання, які випливали з відповідей. Питання щодо самої справи я не міг задавати", - сказав Сухов журналістам після судового засідання.

Крім того, він повідомив журналістам, що має намір повідомити судді про неможливість бути присутнім у судовому засіданні 4 серпня, оскільки на цей же час призначено розгляд іншої справи, у якій він виступає в якості захисника. "У четвер я маю бути в іншому засіданні. На жаль, суддя навіть не спитав, чи є якісь у учасників процесу інші засідання чи інші справи. Я захищаю Макаренка, і ми маємо заслухати обвинувальний висновок в цьому ж суді", - сказав він.

"Ми сподівалися, що суд все ж таки дасть час для ознайомлення, а, на жаль, суд дав фактично два дні – завтра і післязавтра. Не знаю, наскільки я зможу за ці два дні ознайомитися з матеріалами кримінальної справи. Як можна захищати в таких умовах? Звісно, це не може бути якісним і кваліфікованим наданням юридичних послуг", - констатував захисник.

Як повідомлялося раніше, після проголошення рішення суду Родіон Кірєєв оголосив перерву у судовому засіданні до 10:00 четверга, 4 серпня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.