Громадянин Ізраїлю Леонід Черновецький незаконно став нардепом а потім мером столиці

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.08.2011 13:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14783

зраїльське інтернет-видання IIzRus повідомляє, що мер Києва Леонід Черновецький разом зі своєю дружиною 17 років тому отримав громадянство цієї країни.

Як повідомляє видання з посиланням на інформацію, що міститься в базі даних МВС Ізраїлю, Леонід Черновецький та його дружина Аліна Айвазова репатріювалися в Ізраїль 5 жовтня 1994 року. Обидва мають зовсім стандартні ізраїльські посвідчення особи, повідомляє інтернет-видання. При цьому IzRus зазначає, що має в своєму розпорядженні їхні номери, а сам Черновецький нібито прописаний на одній з вулиць Північного Тель-Авіва.

Як пояснило джерело видання в компетентних органах, Леонід Черновецький репатріювався до Ізраїлю в повній відповідності з Законом про повернення, тому що його батько Михайло Ілліч Черновецький мав єврейське коріння.

Відповідно, Черновецький балотувався на пост президента України (2004), був обраний мером (2006) і був депутатом Ради вже будучи ізраїльським громадянином.

"Українські офіційні особи заговорили про можливість притягнення до кримінальної відповідальності мера столиці Леоніда Черновецького. Але в такому випадку домогтися його видачі буде вкрай складно - ще 17 років тому він репатріювався в Ізраїль", - пише IzRus.

Нагадаємо, законодавство України забороняє громадянам країни мати подвійне громадянство.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.