Витягнули з шухляди. Суд долучив до справи Тимошенко вирок російському генералу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.08.2011 13:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14812

Юлія Тимошенко погодилася на залучення рішення суду Російської Федерації щодо генерала Міноборони РФ Григорія Олійника до матеріалів газової справи.

"Перевищення посадових повноважень Олійником – це внутрішня російська справа. Якщо він перевищив свої повноваження, в принципі, за це він і відповідає. Корпорація ЄЕСУ на той час нормально робила свою справу і робила все, що треба, для того, щоб українська продукція була поставлена вчасно", - сказала Тимошенко у судовому засіданні.

"Зараз ГПУ долучає до справи вирок по генералу Олійнику (МО РФ) як "доказ" моєї участі в хабарництві 96 року. Прочитала. Хабарництва там немає!", - написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.

В свою чергу, адвокат підтримав позицію своєї підзахисної, зазначивши, що рішення російського суду жодним чином не стосується газової справи Тимошенко, і те, що сторона обвинувачення долучити ці матеріали, свідчить про безпідставність обвинувачень.

"Ці матеріали як матеріали, які характеризують мою підзахисну, жодним чином не можуть розглядатися, адже там не сказано нічого про корпорацію і не має стосунку до цієї справи. Але, враховуючи те, що в звинуваченні безпідставно зазначено, що "на шлях виправлення Тимошенко не стала", я прошу долучити ці матеріали як ті матеріали, які виправдовують Тимошенко Юлію Володимирівну", - сказав він.

Під час обговорення клопотання сторони державного обвинувачення Тимошенко назвала прокурорів "унікальними", за що суддя зробив їй зауваження і пригрозив видаленням з зали суду. Адвокат Юрій Сухов зазначив, що висловлювання Тимошенко не є образливими.

Він підкреслив, що стаття 260 Кримінального кодексу РФ, за якою засуджено Григорія Олійника, передбачає покарання за незаконну вирубку дерев і чагарників, а стаття 286 - за перевищення службових повноважень, тож обвинувачення Тимошенко виглядає вкрай нелогічним і абсурдним.

Раніше суд оголосив технічну перерву у судовому засіданні для надання стороні захисту часу для ознайомлення з клопотанням сторони обвинувачення, яке стосується залучення до матеріалів справи рішення суду Російської Федерації про перевищення генералом Григорієм Олійником службових повноважень і завдання ним збитків в обсязі 320 мільйонів доларів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.