У Харкові звільняють водіїв електротранспорту за участь у забастовці

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.08.2011 15:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14816

Харківська міськрада повідомила про плановані звільнення 42 кондукторів і 74 водіїв ХКП «Міськелектротранс», які пікетували обладміністрацію.

Про це повідомив голова незалежної профспілки ХКП "Міськелектротранс" Андрій Ільгов.

За його словами, зараз відомо про звільнення двох кондукторів і одного водія тролейбусного депо № 3.

«Семеніхін С.А., водій з 30 річним стажем, який у вівторок взяв участь в акції протесту, прийшов на роботу, відзначився, як годиться, в диспетчерській, але до виконання обов'язків не приступив. У середу він був звільнений за ст. 40 п. 4 КЗпП за прогул», - сказано в повідомленні.

Кондуктор Субота М.М. перебувала на випробувальному терміні, який закінчувався 4 серпня. Звільнена була 3 серпня з ініціативи адміністрації як невідповідна займаної посади. В усній формі їй пояснили, що вона не виконує план і привозить маленькі виручки з маршруту, відзначається у повідомленні.

При цьому жоден зі звільнених не отримав розрахунку і копії наказу про звільнення.

За даними звільнень незалежна профспілка ХКП "Міськелектротранс" у терміновому порядку направила звернення до прокурора міста Євгена Поповича, який на зборах з працівниками підприємства обіцяв взяти під особистий контроль всі звільнення.

Між тим, 2 серпня директор ХКП «Міськелектротранс» Сергій Почепецький заявляв, що «штат кондукторів КП" Міськелектротранс «укомплектований лише наполовину».

За його словами, за добу на маршрути виходить близько 360 трамваїв і тролейбусів, і на всі ці машини потрібні кондуктори.

Як повідомлялося раніше, у вівторок, 2 серпня, у Харкові на маршрути не вийшло 74 тролейбуси. Водії та кондуктори ХКП «Міськелектротранс» провели акцію протесту проти реорганізації підприємства, затримок із виплатами заробітних плат і внесків до Пенсійного фонду.

Від “Аратти”: можемо нагадати і харківським бюрократам, і працівникам електротранспорту, що згідно з чинним Кримінальним кодексом звільнення з роботи за участь у страйку є кримінальним злочином.

Отже, цілком законно вимагати від прокуратури порушення кримінальних справ по кожному випадку таких звільнень.

Ми публічно звертаємося до народних депутатів від Партії регіонів, зокрема до очільника ФПУ Василя Хари з проханням надати правову допомогу постраждалим працівникам і притягненні до відповідпольності порушників законодавства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.