Луганська влада мобілізує прихожан з нагоди приїзду громадянина Росії Гундяєва

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 4.08.2011 16:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14817

Близько 15 тис. прихожан зможуть бути присутніми на літургії, яку проведе в Луганську Патріарх Московський і всієї Русі Кіріл.

Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Літургію 15 вересня проведе в Луганську Предстоятель Руської Православної Церкви, Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кіріл. Організаційні питання його візиту обговорили сьогодні в облдержадміністрації.

Так, голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк звернувся до прикордонної служби області з проханням за можливості прискорити процес переходу державного кордону для прихожан з сусідніх областей Російської Федерації. Також він дав відповідні доручення щодо забезпечення транспортом тих парафіян, які приїдуть з міст і районів.

«Кожен з нас повинен розуміти всю міру відповідальності за підготовку візиту духовної особи такого рівня. Ми повинні зробити все, щоб ця подія залишилася в пам´яті кожної людини як світле, радісне свято», - підкреслив Володимир Пристюк.

Приїзд Патріарха Московського запланований на 14-15 вересня цього року. У рамках візиту він поспілкується з духовенством та паствою в Свято-Володимирському кафедральному соборі Луганська та відвідає Східноукраїнський національний університет ім. В. Даля.

Наступного дня Предстоятель Руської Православної Церкви проведе літургію на Театральній площі обласного центру. Після цього заплановані відвідини ПАТ «Луганськтепловоз» та покладання квітів до Пілону Слави та Могили Невідомого солдата.

Головною подією програми перебування Патріарха Кіріла на Луганщині стане участь в освяченні храму на честь Ікони Божої Матері «Розчулення» УПЦ МП. Після урочистого прийому голова Православної Церкви відбуде до Російської Федерації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.