Суд долучив до справи Тимошенко скасовані рішення російського суду

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.08.2011 12:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14825

Сергій Власенко заявляє, що 4 серпня, суд, на вимогу ГПУ долучив до матеріалів кримінальної справи Юлії Тимошенко рішення російського суду щодо генерал-полковника Міноборони Росії Григорія Олійника, яке було скасовано президією Верховного суду РФ за відсутністю складу злочину.

"Ми отримали ті документи із Російської Федерації та обов’язково наполягатимемо на залученні до матеріалів кримінальної справи. Ми ж не прокуратура, щоб долучати твіттери, ми долучаємо документи, про які нам достеменно відомо", - сказав Власенко сьогодні журналістам у перерві судового засідання.

Адвокат продемонстрував представникам ЗМІ копії рішення президії Верховного суду РФ щодо Григорія Олійника, а також президії Московського окружного військового суду щодо двох інших фігурантів у справі, нібито зв’язаних з компанією ЄЕСУ, вирок яким було також скасовано.

"Я переконаний в тому, що Генеральна прокуратура, офіційно отримавши з Російської Федерації вирок, не могла не отримати постанову суду – президії Верховного суду – і це означає, що Генеральна прокуратура свідомо, знаючи, що це судове рішення скасовано, все одно пхала його в матеріали справи задля того, щоб створити штучну уяву про борги Тимошенко. Тобто все це відбувалося цілком свідомо і цілеспрямовано", - наголосив Власенко.

Як відомо, напередодні Тимошенко погодилася на залучення рішення суду Російської Федерації щодо генерал-полковника Міноборони РФ Олійника до матеріалів газової справи, незважаючи на те, що вони не мають жодного відношення до її власної справи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.