Український автопром злякався СОТ

Автор/джерело -  © ICTV



Дата публiкацiї - 24.11.2006 18:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1483

Виробники чесно визнають: вони не готові працювати в умовах відкритого ринку. Пільг та мита їх таки позбавлять. Але ніхто не забороняє їм вибивати собі нові преференції.

“Таврія” - “гордість” українського автопрому - доступний легковик для невибагливих автовласників. Створено наприкінці 70-х років минулого століття, на конвеєрі - майже 20 років... Майже “жук” по-українськи...

Два роки автопромівці втримують високу динаміку. Сорок відсотків зростання щороку. І це — на тлі стагнації західних ринків. Тоді поштовхом були митні преференції. Нині ж спостерігається незначне сповільнення в автовиробництві. Пільг немає, попереду СОТ.

Юрій Яковенко, заступник директора Держдепартаменту машинобудування:
"З чим пов’язане таке зменшення темпів розвитку, ви напевно знаєте. Це пов’язане з тим, що були внесені відповідні зміни до преференцій, які надавались вітчизняним автомобілебудівникам".

Виробники кажуть, відкриті кордони — наче "повільне вбивство". Чесно зізнаються: конкуренції із закордонними компаніями можуть не витримати. Та й засилля потриманої техніки не уникнути. Попит на неї стабільний — вона значно дешевша.

Олег Свинарчук, президент автомобільної корпорації:
"Безумовно, якщо говорити з точки зору покупця, то будь-які заходи, які приводять до відкритості ринка, – це благо, це зниження цін. Але не треба забувати, в якій ситуації знаходиться Україна".

У СОТ перехідного періоду не обіцяють. Тому автовиробники радше ініціюватимуть зміни до законодавства. У списку — новий транспортний збір на авто, що вже було у вжитку, пільги на землю під забудову, а також прибуток.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.