Світовий Конґрес Українців закликає до звільнення Тимошенко

Автор/джерело -  © Прес-служба Світового Конґресу Українців



Дата публiкацiї - 5.08.2011 23:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14845

Світовий Конґрес Українців закликає до негайного звільнення Юлії Тимошенко.

Подаємо текст заяви без змін і коментарів.

Сьогодні колишній Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко була заарештована в судовій залі і затим доправлена до Лук’янівського слідчого ізолятора. Протягом судового процесу Юлія Тимошенко захищає себе від звинувачень, які міжнародна спільнота розцінює як політично вмотивовані.

Пані Тимошенко була заарештована після того, як головуючий суддя відмовив у проханні колишнього Прем’єр-міністра заслухати ключових свідків і відстрочити слухання для надання захиснику додаткового часу для ознайомлення з матеріалами.

“Сьогоднішній арешт колишнього Прем’єр-міністра та основного опозиційного лідера під час судового процесу, який широко розцінюється як політично мотивований, є серйозним кроком назад для владних структур України. Зважаючи на роль України як представника Європи у виконанні таких зобов’язань, як нинішнє головування в Комітеті міністрів Ради Європи, проведення в наступному році Євро-2012 та головування в 2013 р. в Організації з безпеки та співробітництва в Європі, для владних структур є критичним негайно звільнити Юлію Тимошенко і виконувати свої міжнародні зобов’язання, а також припинити ведення політично вмотивованих кримінальних справ," – заявив президент Світового Конґресу Українців Евген Чолій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.