У наметовому містечку біля Печерського суду поки спокійно

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.08.2011 01:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14846

У наметовому містечку, яке прихильники Юлії Тимошенко розгорнули на Хрещатику біля будинку Печерського суду, поки що спокійно.

Засідання штабу наметового містечка

Попри те, що неподалік зосереджено більше десяти автобусів з сецназом МВС "Беркут", співробітники міліції не вчиняють ніяких агресивних дій щодо мешканців наметового містечка.

Приблизно з 22 години до наметового містечка почали прибувати представники районних організацій "Батьківщини" та кияни, які вирішили приєднатися до акції протесту.

У наметовому містечку присутні декілька десятків народних депутатів з фракцій БЮТ-"Батьківщина" та НУНС. За словами нардепів, вони будуть знаходитися у таборі цілодобово.

Загалом, станом на початок першої ночі, у таборі залишилося, окрім нардепів близько сотні киян. До 23 години мешканці табору переймалися облаштуванням побуту: до наметів розносили стільці, столи, пенопластові плити тощо. Після 23-ї години у таборі склали списки пікетувальників та повечеряли водою з хлібом.

Між тим, біля табору, на вулиці Богдана Хмельницького зосереджено більше десяти автобусів з "Беркутом".

Прес-службі "Батьківщини" зі своїх джерел стало відомо про намір влади "зачиситити" наметове містечко під ранок.

Між тим, за словами Олександра Турчинова, акція протесту відбувається абсолютно легально з дотримання всіх процедур, передбачених чинним законодавством.

Перша вечеря у наметовому містечку: на кожен намет хліб та вода.

Для того, аби до учасників акції можливо було застосувати силу - потрібно відповідне рішення суду, яке набуло чинності. При тому, після рішення щодо застосування виконавчого провадження(для чого потрібно, щоб протестувальниками зазначене рішення було об'явлено і вони відмовилися його викнувати), судові виконавці мають прибути до наметового містечка та запропонувати виконати рішення суду. Тільки у разі документально зафіксованої відмови виконання вимог судових виконавців, до пікетувальників може бути застосовано силу.

Як відомо, вночі суди, як і судові виконавці - не працюють. Отже, якщо до мешканців наметового містечка буде застосовано силу - це матиме ознаки кримінального злочину.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.