Азаров чомусь вирішив, що арешт Тимошенко сприятиме зближенню з ЄС

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 6.08.2011 12:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14847

Арешт екс-прем’єра Юлії Тимошенко не ускладнить процес інтеграції країни в Європейський Союз.

Про це заявив в суботу глава уряду Микола Азаров.

Азаров звернувся до журналіста, який поставив питання прем’єру, чи може арешт Тимошенко вплинути на процес євроінтеграції України, - не передрікати трагічних сценаріїв для України.

"Буде наша країна багата і заможна - ми в Європу прийдемо дуже просто і швидко. Будемо жебрати по світу - ніякої нам Європи не бачити. Тільки від нас самих залежить наше європейське майбутнє, ні від яких клікуші, ні від яких інших порадників це не залежить", - сказав Азаров журналістам у Київській області.

Прем'єр заявив, що Печерський районний суд у Києві змінив запобіжний захід для Тимошенко на арешт тому, що вона знущалася над судом.

"Я не буду нічого говорити про суд, абсолютно нічого. Я там був вчора (5 серпня), і на свої очі переконався, як знущалися над судом. Не раджу нікому знущатися над судом", - сказав він.

Азаров зазначив, що судова влада відділена від виконавчої, тому для нього некоректно давати оцінки судовому рішенню.

5 серпня Печерський райсуд Києва заарештував Тимошенко, після чого міліція доправила її в Лук'янівський слідчий ізолятор.

Раніше ряд європейських політиків і правозахисних організацій висловлювали стурбованість кримінальним переслідуванням екс-прем'єра Тимошенко і колишніх членів її уряду, заявляючи при цьому, що такі дії українських правоохоронців можуть вплинути на відносини Києва і Брюсселя.

Як повідомлялося раніше, 5 серпня головуючий у газовій справі суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв задовольнив клопотання сторони обвинувачення про арешт екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Суд над нею продовжиться 8 серпня.

Як відомо,Тимошенко звинувачують у перевищенні влади та службових повноважень під час підписання в 2009 році контрактів між Україною і Росією на постачання і транзит газу.

За статтею, яку їй інкримінують, колишньому главі уряду загрожує до 10 років позбавлення волі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.