З віртуального світу. Азаров переконаний, що нині закладається основа європейського майбутнього

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 6.08.2011 13:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14848

Прем’єр Микола Азаров не сумнівається в європейській перспективі України.

Про це він заявив у суботу в селищі Пирогово під Києвом, де відвідав міжнародний етно-фестиваль "Жнива - 2011".

"Те, що ми зараз робимо - ми закладаємо дуже серйозну основу для європейського майбутнього України. Вона, насамперед, в економічному розвитку. Буде наша країна багата, самодостатня, ми в Європу прийдемо дуже просто, дуже швидко", - сказав він.

Азаров підкреслив, що європейське майбутнє України залежить тільки від самих українців, а "ні від яких клікуш, ні від яких порадників".

"Все ми пройдемо, всі випробування, які випали на нашу долю, непрості випробування демагогією, лицемірством, ханжеством, обманом, популізмом, зрадою, через все ми це пройдемо і вийдемо тільки сильнішими", - підкреслив прем'єр.

Як повідомлялося раніше, у п'ятницю президент Європейської народної партії Вілфрід Мартенс заявив, що арештом екс-прем'єра Юлії Тимошенко Україна "на один крок наблизилася до радянського стилю авторитаризму".

У спільній заяві Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Єврокомісії Кетрін Ештон і єврокомісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле йшлося, що ЄС стурбований щодо стану в Україні верховенства права у зв'язку з арештом Тимошенко.

Президент Європарламенту Єжи Бузек висловив свою стурбованість у зв'язку з арештом Тимошенко і закликав Україну дотримуватися принципів і спільних цінностей, які визначають відносини Києва і Брюсселя.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.