Комітет опору диктатурі ухвалив Маніфест “Не бійся! Захисти Україну!”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.08.2011 14:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14850

Сьогодні відбулося засідання Комітету опору диктатурі, що був створений напередодні у Львові у зв’язку з політичною ситуацією, що склалася в країні після арешту Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба організації.

До складу Комітету увійшли представники більшості партій демократичного спрямування („Батьківщина”, „Свобода”, „Фронт змін”, НРУ, „Наша Україна”, „Пора”, „Удар”, ПРП, КУН, РХП).

Комітет ухвалив Маніфест „Не бійся! Захисти Україну!”, з яким звернувся до українського народу.

Також комітет затвердив План дій, у якому, зокрема, враховано пропозицію партії „Батьківщина” про мобілізацію львів’ян для участі у акціях протесту у Києві, а також передбачено ряд інших заходів.

За ініціативою Комітету на понеділок, 8 серпня, о 13 годині, відбудеться позачергове засідання Львівської міської ради, на якому буде розглянута актуальна політична ситуація в Україні, а також прийняті відповідні рішення.

У вівторок також відбудеться сесія Львівської обласної ради. Комітет закликає львів’ян прийти під стіни львівської міської ради, щоб солідарно висловити свою позицію перед загрозою встановлення в Україні диктатури.

Маніфест

НЕ БІЙСЯ! ЗАХИСТИ УКРАЇНУ!

Правлячий режим перейшов межу. Після резонансних затримань та арештів активістів Податкового Майдану, міністрів та посадовців минулого українського уряду, членів патріотичних організацій «Тризуб» та ВО «Свобода», проведено цинічну «зміну запобіжного заходу» для одного з лідерів опозиції Юлії Тимошенко.

Такі протиправні дії не відповідають жодним демократичним нормам і підтверджують звинувачення у вибірковості та упередженості цього та інших так званих судових процесів. Влада недвозначно дала зрозуміти, що сьогодні в нашій країні ніхто не застрахований від неправомірного арешту, жоден громадянин не може розраховувати на справедливий та неупереджений суд.

Влада вже навіть не вдає, що дотримується хоча би формального правосуддя. Українське суспільство так і не почуло історії багаторічних корупційних україно-російських газових зв’язків. Реальні газові оборудки ретельно приховуються нинішньою владою так само, як це робили всі її попередники. Тому про встановлення істини у справі не йдеться.

Процес над Тимошенко давно вийшов за межі правової площини і має виключно політичний характер. У такий спосіб режим Януковича намагається відвернути увагу від власних діянь, адже «Покращення життя вже сьогодні» з тріском провалилось, економіка країни стрімко котиться в прірву.

Сьогодні в Україні фактично ліквідована демократія і оголошена диктатура. Віктор Янукович та його команда не пройшли випробування владою. Вони не змогли поставити інтереси суспільства та держави вище, аніж власні інстинкти помсти, страху, вседозволеності, заздрості. Вони здають національні інтереси, руйнують економіку, встановлюють тотальну корупцію, нищать українські цінності, фальсифікують українську історію. Вони не в змозі керувати європейською державою. Але для того, щоб зберегти демократичне право українців обирати та змінювати владу, уже сьогодні усі мусимо докласти максимум зусиль, щоби не дати встановити в Україні режим тотальної диктатури, відібрати наше право вільного політичного вибору, право на власну думку.

Правлячий режим чітко демонструє: усі незгодні будуть репресовані. Якщо ми не зупинимо процес сповзання до диктатури вже зараз, то вже за короткий час може бути запізно: ми втратимо свої права, своє майбутнє, свою державу.

Ми, представники різних політичних сил та громадських організацій, заявляємо про нашу єдність в рішучому опорі диктатурі і проголошуємо початок безстрокової акції протесту.

Єдина мова, на яку зважає ця влада – це консолідована сила народу. Разом захистимо наші права, разом не дамо знищити демократію!

Звертаємось до всіх українців із закликом «Не будьте байдужими!» «Не бійтеся!». Нас мільйони - їх одиниці. До дії, українці!

Львів, 5 серпня 2011 р.

Комітету опору диктатурі


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.