Після арешту Тимошенко залишилося ще втаємничити судові засідання

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.08.2011 15:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14851

Захисник Юлії Тимошенко Юрій Сухов не виключає, що влада піде на те, щоб перевести судовий процес над екс-прем’єром у закритий режим.

"Для того, щоб закрити процес, треба сказати, що в ньому є документи, які складають певний рівень захисту, скажімо так – інформаційний. Я не виключаю, що прокуратура може принести щось, заявити клопотання і сказати, що це таємне, і давайте зробимо процес таємним. Я можу тільки констатувати, що на даний момент для того, щоб зробити цей процес закритим, підстав немає. Що буде далі – побачимо", - заявив Сухов.

Адвокат зазначив, що для кожної зустрічі з Тимошенко у слідчому ізоляторі йому необхідно отримувати окреме рішення суду, тож сьогодні він не має нагоди потрапити до СІЗО, бо у суді в суботу вихідний. "На кожне побачення дається окреме рішення, хоча я вважаю, що це не зовсім законно, тому що Кримінально-процесуальний кодекс, на який постійно посилається суд, дає право адвокату бачитися з підзахисною без обмежень у часі. Тому є така практика, що і судді, і слідчі дають один дозвіл на побачення без обмежень. І тоді мені не потрібно кожного разу ходити і просити суд", - пояснив він.

Захисник Тимошенко також зазначив, що, оголошуючи постанову про взяття під варту, суд був зобов’язаний пояснити порядок та терміни оскарження свого рішення. "Стаття 165-1 Кримінально-процесуального кодексу чітко говорить, що, оголошуючи таке рішення, суд зобов’язаний роз’яснити порядок і терміни його оскарження. Якщо прокуратура вважає, що цього недостатньо для того, щоб оскаржити рішення, це, напевно, абсурд. Порядок повинен бути і він є, тобто загальний порядок оскарження постанови про обрання міри запобіжного заходу і утримання під вартою і терміни оскарження. Їх визначено в статті 165, написано: у триденний термін оскаржується", - сказав він.

Сухов зазначив, що жодних проблем з оскарженням постанови суду про зміну для Тимошенко міри запобіжного заходу бути не повинно.

Згодом, виступаючи на мітингу на Хрещатику, Сухов зазначив, що Тимошенко просила передати всім небайдужим громадянам України подяку за її підтримку. "Учора ввечері в приміщенні СІЗО Юлія Володимирівна просила мене передати всьому українському народу і всім вам, хто тут зараз є, велику подяку за те, що ви її підтримуєте, і те, що для неї ваша підтримка є дуже важливою", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.