Попов бореться з демонстрантами не тільки у вихідні, а й вночі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.08.2011 00:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14862

Вже шосту годину в Окружному адміністративному суді Києва триває розгляд позову Київської міської державної адміністрації про обмеження права на мирні зібрання.

Про це заявив перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов на мітингу біля Печерського райсуду.

Він зазначив, що судді намагаються знайти підстави порушити Конституцію і заборонити будь-які мирні збори на Майдані Незалежності і вздовж вулиці Хрещатик.

«Підрозділи «Беркуту» та інших силовиків чекають рішення суду, щоб знести центр опору цьому злочинному режиму - знести наше наметове містечко», - наголосив Турчинов.

Він додав, що завдання суду ускладнює ще й той факт, що всі намети – це приймальні народних депутатів, які ведуть цілодобовий прийом громадян.

«Тому їм потрібно не лише заборонити громадянам збиратися у власній країні, а й депутатам заборонити вести прийом громадян», - сказав Турчинов.

Крім того, він підкреслив, що суд не має права скасовувати Конституцію.

«Ніхто не вправі забороняти нам бути вільними людьми, ніякий суд не має права скасовувати конституційні права громадян. Це можна зробити тільки на референдумі», - сказав Турчинов, наголосивши, що безстрокова акція протесту проти незаконного ув’язнення Тимошенко триватиме до перемоги.

Замість післямови. Як відомо, в Україні тільки за часів більшовиків-сталінців засідання трибуналів відбувалися і вдень, і вночі. Невже ми дожилися до реставрації сталінщини?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.