Комета, що прямує до Землі, викидає небезпечну для життя кислоту

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 7.08.2011 16:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14869

Комета Єленіна, що прямує в сторону Землі, викидає в космос небезпечну для життя людини отруту – синильну кислоту.

Міхал Драхус з університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі та його колеги 30 липня проводили спостереження комети Єленіна на 15-метровому телескопі Джеймса Кларка Максвела (JCMT), розташованому на горі Мауна-Кеа на Гавайських островах. Комета в той момент знаходилася на відстані 1,07 астрономічних одиниць від Сонця .

Згідно з розрахунками вчених, комета викидає близько 1,5 на 10 в 25-й ступеня молекул синильної кислоти в секунду або 673 грама в секунду - це приблизно відповідає рівню "виробництва" цієї речовини, восени 2010 року виміряному для іншої комети - Хартлі-2.

Синильна кислота, або ціановодорода - безбарвна рідина із запахом мигдалю, яка легко переходить в газоподібний стан, відома як отруйний газ, що викликає кисневе голодування, в астрономії вважається одним з найбільш легко спостережуваних з'єднань, яке входить до складу кометної речовини.

Згідно з розрахунками, комета Єленіна 16 жовтня 2011 наблизиться до Землі на мінімальну відстань - 34,9 мільйона кілометрів (0,23 астрономічної одиниці).

Нагадаємо, комета Єленіна C/2010 X1 (Elenin) спровокувала в Інтернеті спалах масової істерії. Блогери поширюють чутки про гігантські космічні кораблі, приховані за цією кометою, ​​а її наближення до Землі обіцяє глобальну катастрофу через зміну полюсів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.