Печерський суд оточено спецназівцівцями МВС

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 8.08.2011 09:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14871

Рано вранці в понеділок більше десятка міліцейських автобусів з бійцями спецпідрозділу “Беркут” приїхали на Хрещатик, де стоїть наметове містечко прихильників Юлії Тимошенко.

Розділившись, зупинилися по обидва боки від будівлі Печерського районного суду. Три - поблизу універмагу і чотири - ближче до Бессарабського ринку.

Скоро в суді розпочнеться слухання справ, порушених проти лідерів опозиції: екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Обидва нині перебувають у Лук'янівському слідчому ізоляторі – Тимошенко була заарештована в п'ятницю, 5 серпня, а Луценко під арештом вже понад сім місяців.

Бійці "Беркуту" поки залишаються в автобусах. Ті, які вийшли на вулицю, - без спеціального спорядження.

Офіцер, який командує прибулими, розмовляв з народним депутатом Іваном Кириленком і запевнив, що у них немає завдання знімати намети - приймальні народних депутатів.

Прибуття, за його словами, пов'язане із загальною підтримкою порядку впродож дня.

"Нас запевнили, що далі дозволеного "Беркут" не піде. Ми попередили про це людей зі свого боку. Співробітники спецпідрозділу прибули сюди для забезпечення громадського порядку, оскільки ближче до ранку людей на акції побільшає", - сказав Кириленко.

Нагадаємо, 5 серпня Юлію Тимошенко заарештували в залі Печерського райсуду Києва на вимогу обвинувачення та доставили до Лук'янівського СІЗО. Її звинуватили у неповазі до суду.

Тимошенко проходить обвинуваченою у так званій "газовій справі". Їй інкримінують перевищення службових повноважень під час підписання контрактів на постачання і транзит газу між Україною та Росією в 2009 році.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.