Захисник Тимошенко оголосив клопотання про зміну запобіжного заходу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.08.2011 11:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14876

Захисник Юрій Сухов заявив клопотання про скасування взяття під варту як міри запобіжного заходу, застосованої до Юлії Тимошенко.

"Юлія Тимошенко не ухиляється від судового слідства та виконує всі обов’язки, передбачені КПК. На виконання Європейської конвенції з прав людини прошу скасувати запобіжний захід про взяття під варту з достатніх підстав для його скасування", - заявив Юрій Сухов у судовому засіданні, повідомляє персональний сайт Тимошенко.

"Я вважаю, що і ви, і прокурори прекрасно знаєте, що у моїх діях немає складу злочину, і знаєте, що я порушення закону не скоювала. Знаючи це, за дорученням ваших керівників ви намагаєтеся ламати через коліно. Але ви не мене ламаєте, а нашу незалежну країну", - заявила Тимошенко у судовому засіданні, звертаючись до судді Родіона Кірєєва.

«Шкода, що люди молоді, які мусять стати на заваді опануванню країни, вони сьогодні стають підручними для режиму і виконують злочинні накази. Я ніколи вас ні про що не проситиму, я не встану на коліна перед мафією, і буду боротися стільки, скільки вистачить сил", - сказала Тимошенко, підтримуючи клопотання свого захисника.

Ці слова Тимошенко зал зустрів аплодисментами.

Адвокат попросив у судді Родіона Кірєєва не проводити жодних дій у судовому слідстві, поки не буде розглянуто це клопотання. Він зазначив, що звинувачення сторони обвинувачення в тому, що Юлія Тимошенко начебто може ухилитися від виконання процесуальних дій є абсолютно безпідставними.

"Вважаю, що застосований найбільш суворий щодо Юлії Тимошенко захід є необґрунтованим і не відповідає нормам національного і міжнародного законодавства. Моєю підзахисною жодного разу з моменту застосування до неї запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд не було порушено обмежень щодо місця свого проживання, окрім відвідування міста Брюссель з дозволу слідчого", - констатував Юрій Сухов.

Суддя Родіон Кірєєв оголосив перерву у судовому засіданні для розгляду клопотання до 11:00 і видалився до дорадчої кімнати.

Після перерви головуючий у справі з розгляду кримінальної справи Тимошенко суддя Печерського районного суду Кірєєв не задовольнив клопотання сторони захисту щодо скасування міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.