Користувачі Internet Explorer - люди з невисоким рівнем інтелекту?

Автор/джерело -  © NEWSru.com



Дата публiкацiї - 8.08.2011 15:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14878

Канадська компанія Aptiquant, що спеціалізується на психологічних консультаціях у сфері бізнесу, розмістила на своєму сайті тест на розумовий коефіцієнт IQ і потім розподілила отримані результати по браузерам, яким користувалися люди при відповідях на питання.

Усього свій рівень інтелекту за допомогою канадських психологів перевірили понад 100 тис. чоловік.

Дане дослідження, як вважають у компанії, показало взаємозв'язок між пізнавальними здібностями людей і їх вибором веб-браузера. Згідно з його результатами, люди, що опинилися в нижній частині шкали, як правило, чинять опір зміні або модернізації свого браузера. Це положення може виявитися справедливим і щодо будь-якого програмного забезпечення в цілому.

Максимальний IQ продемонстрували користувачі браузера Opera, у яких цей показник наближався до 130, повідомляє CNews.ru з посиланням на Businessinsider. Трохи відстали від них користувачі Camino.

Слідом з IQ близько 110 йдуть користувачі Safari, Chrome і Firefox, а середній коефіцієнт інтелекту шанувальників Internet Explorer, як з'ясувалося, не дотягує до 100, причому у користувачів IE 7 і IE 6 він нижче 90.

П'ять років тому рівень IQ серед користувачів різних браузерів був приблизно однаковим, відзначають дослідники, обумовлюючи, втім, що більш низький показник серед користувачів Internet Explorer можна пояснити і більш поважними причинами.

Справа в тому, що Internet Explorer має найбільшу аудиторію, а також встановлений за умовчанням в більшості користувачів.

Таким чином, зазначають у Aptiquant, гіпотеза потребує додаткових досліджень. Робота над ними вже ведеться.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.