Сьогодні судили Луценка

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.08.2011 17:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14883

Сьогодні суд закінчив заслуховувати обвинувальний висновок і 11 серпня розпочне судове слідство. Практично всі клопотання підсудного і його адвокатів були відхилені.

На початку засідання Луценко зробив дві заяви про злочини. Перша заява – про злочини, скоєні керівництвом печерського районного суду м. Києва щодо перерозподілу кримінальних справ між суддями Печерського району.

У другій заяві Юрій Луценко наполягає на арешті першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна.

Луценко нагадав, що 21 липня на брифінгу Кузьмін, пояснюючи журналістам особисту зацікавленість Юрія Луценка у наданні квартири його водієві Леоніду Приступлюку, заявив, що Луценко прописався в цій квартирі, та допустив при цьому іронію з приводу того, що двоє дорослих чоловіків проживають разом в однокімнатній квартирі.

Луценко заочно нагадав Кузьміну, що інститут прописки в Україні скасовано більше п'яти років тому, і в даний час існує лише реєстрація для громадян. Він також підкреслив, що у своєму виступі на брифінгу Кузьмін розголосив дані досудового слідства, які не доведені в суді.

Луценко попросив розглянути дану заяву про злочин або направити її за призначенням.

Прокурори підтримали дану заяву Луценка і суд, порадившись на місці, прийняв рішення направити дану заяву за належністю до Генпрокурора України.

Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який просив дозволити фото-і відеозйомку його допиту в суді.

Таке рішення оголосив головуючий суддя Сергій Вовк, пояснивши це тим, що питання про дозвіл відео-і фотофіксації вже вирішувалося судом.

Також він прийняв рішення звернутися до Державної судової адміністрації, щоб забезпечити відповідні умови для стоячих в залі людей.

Перед цим Луценко попросив суд забезпечити нормальні умови для всіх присутніх в залі, оскільки в ньому тільки 3 стільці для представників преси, а також інших осіб, які не беруть участь в процесі.

Адвокат Фомін, коментуючи відмову суду дозволити відеозйомку допиту його підзахисного, наголосив, що в радянські часи славновідомий Генпрокурор СРСР А.Вишинський любив показові процеси при Сталіні. Нинішня влада настільки боїться правди, що забороняє все, зазначив Фомін.

"Якщо вони такі впевнені в тому, що Луценко - злочинець, то чому не хочуть показати, як його буде допитувати прокурор?", - обурений відмовою суду Фомін.

Адвокати екс-міністра Луценка подали клопотання про зміну запобіжного заходу на інший, не пов'язаний із утриманням під вартою.

Після більш як півторагодинної наради суд виніс рішення відмовити Юрію Луценку у зміні запобіжного заходу на інший, не пов'язаний із утриманням під вартою.

Адвокати Луценка заявили клопотання про витребування низки документів з МВС для визначення мотивів міністра внутрішніх справ Луценка при підписанні нарахування стажу водієві Л.Приступлюку, а також витребувати з Генпрокуратури копії листів МВС на Кабінет міністрів України про зарахування стажу Л.Приступлюку.

За словами адвокатів, вказані документи слугуватимуть доказами при допиті Луценка.

Порадившись на місці, суд задовольнив дане клопотання частково.

Адвокати нагадали, що зверталися до суду із клопотанням про відправлення кримінальної справи на дорозслідування, але їм було відмовлено у задоволенні даного клопотання.

Натомість адвокати наголосили, що вимагатимуть виправдання їхнього підзахисного або ж пом'якшення йому покарання через ряд фактів.

Зокрема, наразі адвокат зачитує інформацію про аналогічне нарахування стажу співробітникам міліції, як і водію Приступлюку Це - 13 аналогічних листів міністрів внутрішніх справ М.Білоконя та В.Цушка до прем'єр-міністра Азарова.

Юрій Луценко, у свою чергу, наголосив, що відмова прокурорів у витребуванні зазначених документів говорить лише про одне – «у суді чиниться фарс».

Порадившись на місці, суд задовольнив дане клопотання частково, оскільки вважає його заявленим не на часі.

Луценко не визнає себе винним, не визнає цивільних позовів, проте буде відповідати на питання сторін судового засідання.

Головуючий суддя Вовк оголосив подальший порядк процесу:

1. допит свідків,
2. допит потерпілих,
3. дослідження матеріалів справи,
4. допит підсудних,
5. розгляд питань щодо доповнення досудового слідства.

На цьому у судовому засідані оголошено перерву до четверга.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.