У Канаді побудований житловий комплекс, «схожий» на Мерилін Монро

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.08.2011 21:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14886

Загадка: чи може будинок бути сексуальним? Відповідь: так, якщо він схожий на Мерилін Монро. Саме так вважають жителі передмістя Торонто Міссісауга, в якому зводиться багатоквартирний житловий комплекс з обрисами кінодіви.

Проект під назвою Absolute Towers включає в себе дві вежі, причому другу почали будувати після того, як квартири в першій розхапали впродовж 24 годин.

Цей 56-поверховий будинок помітно за багато кілометрів, а його спокусливо вигнуті форми відразу притягають погляд, пише Global Post.

Мер Хейзел МакКалліон стверджує, що цей проект може зробити Міссісаугу містом, яке знайде відгук у серцях іноземних туристів.

Так, погоджується з мером декан факультету архітектури в Університеті Торонто Річард Соммер, але тільки у випадку дотримання інших умов.

Як приклад Соммер призводить іспанське місто Більбао, число туристів в якому виросло в десятки разів після відкриття в 1997 році музею Гуггенхайма, спроектованого відомим архітектором Френком Гері. Фахівець відзначає, що цей проект супроводжувався поліпшенням інфраструктури, включаючи будівництво нового метро, ​​залізничних шляхів і терміналу в аеропорту.

Для порівняння: сусідами вежі “Мерилін Монро” в Міссісауга в даний час є парковка і заправка, так що містобудівникам є над чим подумати.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.