Суддя Кіреєв відхилив всі клопотання і залишив Тимошенко під вартою

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.08.2011 22:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14887

Суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв залишив без задоволення клопотання про зміну Юлії Тимошенко міри запобіжного заходу зі взяття під варту на взяття на поруки, яке базувалося на заяві представників української інтелігенції.

Біля Печерського суду

"Не визначені підстави для зміни запобіжного заходу. У задоволенні клопотання відмовити", - зачитав Родіон Кірєєв постанову суду.

Як відомо, заяву, яку зачитав сьогодні у судовому засіданні адвокат Юрій Сухов, підписали Іван Дзюба, Дмитро Павличко, Володимир Яворівський, Руслана Лижичко, Олександр Пономарьов, Ада Роговцева, Марія Матіос, Левко Лук'яненко, Валерій Шевчук, Юрій Мушкетик, Ольга Герасим’юк та інші.

"Ми зобов’язуємося Тимошенко Юлію Володимирівну взяти на особисту поруку під час розгляду кримінальної справи, поручаємося за її належну поведінку щодо явки за кожним викликом суду", - йдеться, зокрема, в тексті документу.

Це вже третє клопотання про зміну запобіжного заходу, яке сьогодні відхиляє суддя Родіон Кірєєв, повідомляє персональний сайт Юлії Тимошенко.

Розглядаючи перші два, суддя не побачив підстав для зміни запобіжного заходу з взяття під варту на взяття на поруки, у чому його гаряче підтримала сторона державного обвинувачення.

Також Печерський районний суд міста Києва постановив залучити Миколу Сірого, а також Олександра Тимошенка і Євгенію Карр до судового процесу з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко у якості захисників.

"Захисниками по закону допускаються близькі родичі підсудних. Згідно з частиною 2 статті 148 КПК підсудний може викликати кількох захисників для здійснення правового захисту, і тому я прошу допустити мого чоловіка Олександра Тимошенка і доньку Євгенію Карр у якості захисників", - обґрунтувала Юлія Тимошенко своє клопотання.

При цьому вона додала, що Микола Сірий є найбільш підготовленою особою для надання правової допомоги у судовому процесі.

Суд оголосив перерву у судовому засіданні до 10 серпня до 10:00.

Перед оголошенням перерви захисник Юрій Сухов звернувся до суду з проханням надати новим захисникам право на дозвіл на побачення з Юлією Тимошенко у Лук'янівському СІЗО.

"Я думаю, що нові захисники Юлії Тимошенко забажають мати можливість поспілкуватися і прошу при визначенні дати наступного засідання надати хоча б один день, щоб ми могли потрапити до СІЗО і поспілкуватися з підзахисною", - сказав Юрій Сухов.

Після оголошення перерви Юлія Тимошенко у супроводі конвою вийшла з зали судових засідань. Присутні у залі проводжали її вигуками "Юля! Юля!"


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.