Намети нардепів на Хрещатику можуть знести вже завтра

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 9.08.2011 02:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14889

Намети, встановлені на Хрещатику біля Печерського райсуду, можуть демонтувати у вівторок.

08.08.11 р. Столична вулиця Б. Хмельницького під час суду над Тимошенко. Загалом тільки спецназу МВС було більше тисячі осіб

Про це повідомили в столичному главку міліції.

У міліції повідомили, що якщо рішення Окружного адмінсуду Києва, яке оголосили держвиконавці в понеділок увечері, не буде виконано учасниками акції, то у вівторок буде складено акт про невиконання рішення суду.

"Тоді, можливо, приїдуть комунальні служби міста і будуть демонтувати встановлені на Хрещатику малі архітектурні форми", - сказав співрозмовник агентства.

У таких випадках працівники міліції забезпечують правопорядок.

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва заборонив масові акції під Печерським судом і Лук'янівським СІЗО.

Рішенням суду було заборонено проводити будь-які акції по всьому периметру вулиці Хрещатик та Майдану Незалежності, з 7 по 31 серпня, а також на вулиці Дегтярівській, по всьому периметру стаціонарної огорожі Лук'янівського СІЗО - безстроково.

Від “Аратти”: можемо лише нагадати “орлам Могильова”, що апеляційний суд столиці задовольнтв позов КМДА лише частково, а саме, в частині заборони масових акцій на Хрещатику, Мйдані Незалежності та вул. Дегтярівській. Між тим, наскільки відомо, суд залишив без задоволення вимогу КМДА щодо заборони встановлення "малих архітектурних форм", тобто наметів нардепів.

Окрім цього, юристи з главку МВС не можуть не знати, що на зазначене рішення суду подано апеляційну скаргу. Тобто, це означає недоконаність судової процедури, а відтак - дії судових виконавців є також сумнівними, з правовї точки зору. Навіть якщо у ріщенні суду є фраза "аідлягає негайному виконанню", це зовсін не означає, що сторони судового процесу позбавляються права на апеляцію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.