Freedom House закликає негайно звільнити Тимошенко

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 9.08.2011 11:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14891

Правозахисна організація Freedom House виражає своє обурення з приводу арешту екс-прем’єр-міністра і лідера опозиції Юлії Тимошенко і закликає до її негайного звільнення.

"Ця дія, в якій відсутній який-небудь авторитет, як в очах міжнародної громадськості, так і серед багатьох українців, є останнім раундом в невпинному переслідуванні уряду Юлії Тимошенко і інших провідних політичних опонентів", - відзначається в заяві організації.

В організації також підкреслили, що "розвиток ситуації цього процесу зміцнює розуміння того, що нинішня адміністрація вибірково переслідує Тимошенко, щоб змусити її мовчати".

Президент Freedom House Девід Крамер підкреслює, що для "збереження статусу надійного партнера для США і Європейського союзу, Україна повинна зробити більше, щоб продемонструвати свою прихильність верховенству права і припинити такі сумнівні розгляди".

Як відомо, Печерський суд заарештував Тимошенко в п'ятницю, 5 серпня. В понеділок, 8 серпня, Печерський районний суд двічі відмовився змінити для Юлії Тимошенко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на не пов'язану з утриманням під арештом міру.

Нагадаємо, раніше уряд США висловив стурбованість з приводу арешту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і вимагав негайного її звільнення.

Затримання Тимошенко негативно оцінили також у Великобританії та Канаді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.