Холодна війна-2. Росія розробляє нову балістичну ракету

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 9.08.2011 12:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14896

Російські конструктори розробили стратегічну ракету морського базування "Лайнер", яка здатна нести від 9 до 12 бойових блоків малої потужності.

Як повідомляє Державний ракетний центр (ДРЦ) імені Макєєва, ракета "Лайнер" може бути оснащена в 1,5 - 2 рази більшою кількістю бойових блоків малого класу потужності, ніж ракета "Булава".

Як уточнюють у центрі, "Булава" може оснащуватися всього лише шістьма бойовими блоками малого класу потужності.

Льотні випробування ракети "Лайнер" почалися успішним запуском 20 травня.

Раніше повідомлялося, що в Росії ведеться створення нової важкої рідинної міжконтинентальної балістичної ракети, яка буде здатна проривати будь-які існуючі і перспективні системи протиракетної оборони, прийняті на озброєння до 2050-х років.

У листопаді минулого року командувач Ракетними військами стратегічного призначення РФ генерал-лейтенант Сергій Каракаєв заявив, що Росія відмовляється від моноблочного мобільного ракетного комплексу Тополь-М, замінивши його на РС-24 Ярс з головною частиною.

За словами командувача, Ярс підвищить можливості Ракетних військ з подолання систем протиракетної оборони (ПРО).

Перші випробування "Лайнера" відбулися 20 травня 2011 року, проте тоді повідомлялося, що ВМФ Росії зробив контрольний запуск балістичної ракети "Синява", яка є основним озброєнням підводних човнів проекту 667БДРМ "Дельфін".

Запуск ракети був проведений з борту атомного підводного човна К-84 "Єкатеринбург". Пізніше стало відомо, що запущеною ракетою був "Лайнер". Деякі експерти висловили припущення, що "Лайнер" є глибокою модернізацією ракет "Синява".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.