МВС розпочало брудні провокації проти проти протестувальників на Хрещатику

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.08.2011 13:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14921

Поки тривають пристрасті навколо судового процесу, що проходить у Печерському суді, окремі заповзятливі особи намагаються отримати свій зиск – кримінальний.

Про це повідомило УГЗ МВС України.

Згідно з офіційним повідомленням, до чергової частини Шевченківського райуправління внутрішніх справ столиці надійшло повідомлення про те, неподалік від Головпоштамту зловмисники зірвали з громадянина срібний ланцюжок.

На місці події працівників міліції зустрів 36-річний мешканець Житомирської області, який став жертвою пограбування. Він пояснив, що деякий час тому невідомий громадянин під загрозою застосування фізичного насильства відібрав у нього срібний ланцюжок та мобільний телефон.

При відпрацюванні прилеглої до місця скоєння злочину території працівники міліції затримали зловмисника. Ним виявився 25-річний житель Кіровоградської області.

Молодик пояснив, що нещодавно приїхав до столиці з метою заробити. Пристойним заробітком, на думку затриманого, мала стати участь у пікетах прихильників Ю.В. Тимошенко. За словами парубка, він проживав в агітаційному наметі з написом «Кіровоград», розташованому поруч із Печерським райсудом столиці. За перебування у наметі хлопцеві щодоби виплачували 250 гривень. Однак, мабуть, ця сума видалася йому замалою, тому він вирішив «підзаробити» кримінальним способом…

Наразі молодика затримано, за фактом пограбування порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.

Тим часом правоохоронці продовжують забезпечувати охорону громадського порядку біля приміщення Печерського райсуду столиці. Екс-Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко доставили о 8-ій годині ранку, засідання суду розпочалося о 10.00.

Обстановка у центрі столиці залишається спокійною, повідомляє МВС.

На цю інформацію миттєво відреагували у БЮТ.

Повідомлення МВС про нібито затримання грабіжника, який належить до прихильників Юлії Тимошенко, що мітингують під Печерським райсудом Києва, – це чергова провокація міліції, організована на замовлення Партії регіонів.

Про це заявили в прес-службі «Батьківщини», коментуючи відповідне повідомлення прес-служби МВС.

«На жаль, міліція продовжує працювати на дискредитацію мітингів в підтримку Юлії Тимошенко та наметового містечка опозиції під Печерським райсудом. Ми неодноразово заявляли про те, що міліціянти перетворилися на хлопчиків по виклику для групи «регіонала» Калашникова», - заявили у прес-службі «Батьківщини».

Провокацією є і повідомлення про гроші, які начебто виплачують учасникам мітингів та жителям опозиційного наметового містечка, наголосили в «Батьківщині».

«Очевидно, що в Партії регіонів, офіс якої вже кілька раз брали в облогу мобілізовані нею мітингувальники, яким не заплатили обіцяних грошей, просто не знають, що свідомі громадяни можуть виходити на мітинги та акції протесту за ідею, за свої права та краще майбутнє для себе і своїх дітей», - зауважили в прес-службі «Батьківщини». – В наш непростий час любов буває і щирою, і безкорисною, і шкода «регіоналів», які вірять у кохання лише за гроші»...

Замість післямови. Те, що правоохоронці не можуть ефективно упереджувати злочини - не новина. І центральна вулиця столиці - не є виключенням із загального правила. І це може підтвердити більшість киян, які часто бувають на Хрещатику. Достатньо у вечірній час зайти у підземний перехід, який в народі називають "труба" - і ви відчуєте стійкий запах "драпу", який, абсолютно випадково, споживають деякі тамтешні тусовщики.

Іноді трапляються й інші більш небезпечні речі: бійки серед громадян, які знаходяться у "пікантному стані" тощо. Але все це не має вигляду масового явища, а від поодиноких випадків - не застрахований ніхто, навіть ті, хто у центрі столиці. Тому, інформація МВС має вигляд правдоподібної. Якби не декілька "але".

МВС, яке веде цілодобове документування наметового містечка та інші оперативні заходи, прекрасно відомо, що як такої, перевірки документів, а тим більше біографій мешканців наметів не існує. Там може знаходитися кожен. Так само, міліції відомо, те, що знає кожен журналіст, який відслідковує ці події: за участь у пікеті у наметах нардепів ніхто і нікому не платить. Тим, хто там знаходиться цілодобово видають тільки якусь їжу та чай і воду. Якби було інакше, повірте, це вже було і на телебаченні, і у пресі, і в інтеренеті.

Але відімо й інше. Зокрема, те, що за часів СРСР МВС і КДБ під час протестних заходів "запускали" у середовище протестувальників свою агентуру, в тому числі - з числа кримінальних елементів. І мета у цих агентів була, як не важко здогадатися, не тільки збирати інформацію(що цілком нормально), а й улаштовувати провокації.

Отже, висновки робіть самі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.