Росія погодилася видати Україні Романа Ландіка

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 11.08.2011 13:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14922

Генеральна прокуратура Росії задовольнила запит Генпрокуратури України про видачу депутата Луганської міськради Романа Ландіка.

"З метою фактичної передачі Ландіка Р.В. в Україну Генеральною прокуратурою України дані відповідні доручення українським компетентним органам", - повідомили в ГПУ.

Раніше у Москві пояснили, що затримка з видачею Ландика пов'язана з тим, що щодо нього проводиться "екстрадиційна перевірка".

Наразі Роман Ландік перебуває у слідчому ізоляторі у Краснодарі.

Як повідомлялося раніше, в Україні депутату Луганської міськради Роману Ландіку висунуто обвинувачення у хуліганстві. Скандал спалахнув після того, як в Інтернет потрапило відео, на якому Ландік в ресторані кидається з кулаками на молоду дівчину, а пізніше починає тягати її за волосся по підлозі.

Цей запис з камер спостереження викликав великий резонанс і проведення акцій в різних містах з вимогами "припинити свавілля мажорів". Батько Романа – Володимир Ландик - є депутатом Верховної ради від Партії регіонів.

До речі, після скандалу самого Романа Ландіка виключили з Партії регіонів і з фракції ПР у міськраді та ініціювали його позбавлення депутатського мандату.

Сам Ландік свою провину заперечує.

10 липня його затримали в російському Краснодарі, як потім пояснили в прокуратурі РФ, "у зв'язку з його знаходженням в міждержавному розшуку, оголошеному правоохоронними органами України".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.