Апеляційний суд відмовив Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.08.2011 12:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14934

Апеляційний суд міста Києва відмовив у розгляді апеляції на постанову Печерського районного суду міста Києва.

Про це повідомила прес-служба партії "Батьківщина".

"Законних підстав для прийняття апеляційної скарги захисника Юлії Тимошенко Юрія Сухова до розгляду немає, тому Апеляційний суд міста Києва відмовив у прийнятті апеляційної скарги на постанову Печерського районного суду міста Києва", - зачитала постанову суду суддя Ольга Єфімова.

Рішення суду присутні у залі зустріли вигуками "Ганьба!" та "Злочинець у мантії!", повідомляє персональний сайт Юлії Тимошенко.

Як відомо, сторона захисту, посилаючись на норми українського та міжнародного законодавства, зокрема, на базові норми Конституції, які визначають Україну правовою державою та визначають найвищою цінністю свободу та недоторканість особи, заявила право на оскарження рішення Печерського суду.

"Прошу суд прийняти скаргу Юлії Тимошенко на рішення суду першої інстанції. Хочу зазначити, що після того, як суддя Печерського суду п’ять разів відмовив у задоволенні клопотання про скасування запобіжного заходу у вигляді арешту, ми просто відчуваємо себе ніби облитими брудом", - заявив у засіданні адвокат Микола Сірий.

"Є всі підстави прийняти апеляцію до розгляду, адже суд першої інстанції або не знає, або повністю не використовує національне законодавство", - додав Юрій Сухов.

Процедура розгляду відбувалася без участі преси та Тимошенко. Головуюча у судовому засідання з розгляду апеляційної скарги суддя Апеляційного суду міста Києва Ольга Єфімова відхилила клопотання екс-прем'єра про участь у засіданні під час розгляду її скарги.

"Обов’язковою є лише участь прокурора на засіданні, Інші учасники процесу можуть бути викликані але їх участь не є обов’язковою. Тому клопотання задоволенню не підлягає", - сказала суддя Ольга Єфімова у судовому засіданні, повідомляє персональний сайт Юлії Тимошенко.

Апеляційний суд також відхилив клопотання 11 українських і іноземних телеканалів щодо участі у засіданні.

"У залі можуть бути використані лише портативні аудіо технічні засоби. У відео- та фотозйомці відмовлено", - сказала суддя.

З ранку вхід до двору Апеляційного суду підсилено охороняється міліцією, спецпідрозділом "Беркут", а також тими ж представниками "Грифону", які охороняють Печерський суд.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.