ГПУ вже “шиє ” Тимошенко вбивство Щербаня

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 12.08.2011 13:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14938

Для цього у ГПУ терміново знайшли якогось американського свідка.

Перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявляє про наявність у прокуратури США показань свідка в справі колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка про оплату вбивства депутата Верховної Ради Євгена Щербаня за рахунок коштів Лазаренка і нинішнього лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

"Допитаний прокуратурою США свідок у справі Лазаренка прямо сказав, що кілер за вбивство Щербаня отримав гроші з рахунків Лазаренка і Тимошенко. Свідок посилається на розмову із замовником, який сказав "Юля заплатить", маючи на увазі заплатить за вбивство", - зазначив Кузьмін.

Разом з цим він ухилився від відповіді на питання, чи буде Генпрокуратура порушувати проти Тимошенко справу за цим епізодом, підкресливши тільки, що ці матеріали перебувають у США.

Нагадаємо, раніше "Батьківщина" заявляла про намір Генпрокуратури пред'явити Тимошенко обвинувачення в причетності до вбивств колишнього голови Національного банку, голови Української міжбанківської валютної біржі Вадима Гетьмана і Щербаня.

У серпні 2006 року американський окружний суд у Сан-Франциско засудив Лазаренка до 108 місяців ув'язнення і штрафу в 10 млн доларів за відмивання грошей і продаж за кордон майна, отриманого незаконним шляхом при веденні справ на посту прем'єр-міністра України.

Генпрокуратура у кримінальній справі, яка розслідувалася в Україні, обвинувачує Лазаренка в організації вбивств Гетьмана і Щербаня.

Гетьман, який вважався дуже впливовою фігурою у фінансових колах, був вбитий в 1998 році в під'їзді власного будинку.

Підприємець і депутат Ради Щербань разом із дружиною був розстріляний в аеропорту Донецька в 1996 році.

Від “Аратти”: матеріали судового процесу над Павлом Лазаренком у США є публічними і, кожен бажаючий може легко знайти їх за допомогою інтернету.

Проте, навряд чи хтось знайде підтвердження слів Кузьміна, оскільки ніякі замовні вбивства не були предметом розгляду американського суду.

Проте, міфи про причетність Лазаренка до убивств Щербаня і Гетьмана були поширені, зокрема через телеканал "Інтер", Адміністрацією Президента Кучми. І той самий канал був змушений потім давати спростування.

Очевидно, що тепер хтось не тільки реанімував міф, а й модифікував його "відповідно з вимогами часу".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.