У Кремлі не бачать альтернативи Малоросійській губернії

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 12.08.2011 19:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14940

Президент Росiї Дмітрій Медвєдєв закликав не полiтизувати питання спiвпрацi в газовiй сферi мiж РФ i Україною.

Як повiдомило журналiстам джерело в Кремлi, про це йшлося напередоднi пiд час переговорiв лiдерiв двох країн.

"Президенти обговорили основнi питання, зокрема участь України в Митному союзi та проблематику газового спiвробiтництва", - сказав вiн.

"З росiйського боку наголошувалося на необхiдностi дотримання чинних угод у сферi газового спiвробiтництва та неприпустимостi полiтизацiї цього питання", - зазначив представник Кремля.

За його словами, "сторони домовилися продовжувати пошук нових проектiв у цiй сферi".

Крiм того, з росiйського боку "було надано пояснення стосовно можливих параметрiв спiвробiтництва мiж Україною та Митним союзом". "Така спiвпраця може здiйснюватися на засадах повноцiнного вступу України до МС", - наголосило джерело.

"Формула три плюс один для цих цiлей неприйнятна", - заявили у Кремлi.

Лiдери також обговорили в конструктивному ключi хiд пiдготовки до засiдання мiждержавної комiсiї, а також до форуму, який вiдбудеться в Донецьку.

Від “Аратти”: було б дивно, якби Янукович домовився про щось конструктивне з Медвєдєвим, адже у Кремлі, вже 20 років поспіль, не сприймають Україну, як незалежну державу.

А нині, напередодні чергових виборів Президента РФ, ні Путіну, ні Медвєдєву немає чим звітувати перед виборцями: корупція як була, так і залишилася; казнокрадство сягнуло нових висот; народ - став ще більш безправним; опозиції немає, тому і негоразди списати немає на кого.

Отже, фішка №1 у обох кандидатів - "собіраніє зємєль рускіх". Щоправда і тут не склалося, як гадалося. Білорусь, хоч і жебрає, але Лукашенко вперто не бажає поповнювати РФ новою губернією. А якщо бацьку народ посуне - то й тим більше, ніякого "собіранія" не вийде. З Україною теж вперлися лобом у стінку. Несподівано для Кремля Янукович передумав і вирішив, що бути обраним Президентом краще, ніж призначеним губернатором.

Проте, таки хитрий Медвєдєв поки переграє Путіна. Він вже припас кандидата на "собіраніє" - окуповану Південу Осетію. Але тоді - це буде доконана процедура анексії частини території суверенної Грузії.

Хоча, чесно кажучи, фішка №1 - це лише привід для дії "собіранія", бо у Росії виборів, як таких, вже давно немає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.