Томенко впевнений, що політики Майдан не зберуть: це зроблять громадяни й без них

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.08.2011 11:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14950

В Україні Майдан можливий, але не за рішенням політбюро чи закликом політиків, а завдяки українському народу.

Майдан-2004

Говорячи про перспективи нового Майдану під час прес-конференції у Луцьку, Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко сказав, що він не виключає такої можливості, однак «проблема українських політиків полягає в тому, що вони до сих пір живуть міфом про те, що вони якимось чином були причетні до Майдану 2004 року».

«Насправді ніхто з політиків Майдан не збирав і Майданом не керував, - наголосив Томенко, - Майдан виник завдяки спротиву українського суспільства проти тиску на свободу слова, честь, гідність і права людини».

За словами Томенка, це означає, що і сьогодні «заяви більш та менш знаних політиків про те, що вони зберуть Майдан в «понеділок» або «вівторок», є, м’яко кажучи, політичним непорозумінням».

«В тому сенсі, що вони не розуміють, що Майдани на можна зібрати за рішенням партії або за закликом політиків», - пояснив Томенко. «Політики можуть зібрати акцію протесту: більшу або меншу, а Майдан збирається лише українським народом», - підкреслив він.

Тому Микола Томенко закликав політиків зупинити власні піар-кампанії з використання Майданного збору. «Опозиції варто не один перед одним оголошувати про те, що вони зберуть Майдан, а скоординувати свою роботу по акціях протесту проти беззаконня та судових репресій», - наголосив Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.