Росію вважають світовим лідером, окрім росіян і СНД, ще й народи Африки

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 15.08.2011 14:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14953

Авторитет Росії як міжнародного лідера, порівняно із авторитетом США та іншими великими країнами досить незначний.

Такі висновки зробила міжнародна консалтингова агенція The Gallup, яка провела опитування серед 104 країн світу.

Так, згідно з опитуванням, у 2010 році авторитет Кремля як світового лідера визнало лише 27% мешкаців 104 країн, тоді як 31% їх не підтримували, а 33% було байдуже. Порівняння ж результатів за регіонами показало, що найвищу лояльність до Росії як лідера традиційно визнають мешканці пострадянських країн (61%), тоді як найнижчий цей показник – в Європі (21%) та Азії (21%).

Найбільший вплив Росії на діяльність інших країн спостерігається у пострадянському просторі. Згідно з опитуванням,серед 18 країн, які найбільше визнають авторитет Росії є колишні республіки СРСР, соціалістичні країни або ж близькі сусіди РФ.

Найвищу підтримку Росії виявляють сусідні країни-партнери, такі як Таджикистан, який практично у всіх випадках на 94% згодний з діями керівництва сусідньої держави, Киргизстан (84%), Узбекистан (81%) та Вірменія (75%). Серед українців цей показник складає 61%.

Значну підтримку лідерству Росії висловлює регіон Африки на південь від Сахари. В Малі Росію вважають світовим лідером 84% населення, в Буркіна-Фасо – 68%, в Чаді – 58%, Джибуті – 33% і навіть в невизнаній самопроголошеній країні Сомаліленд – 29%.

До країн, які не визнають авторитет Росії, належать Грузія, де 76% опитаних виступають проти російських керівників, Косово (83%), Афганістан (74%), Німеччина (63%) та США (52%).

Досить високими, згідно з опитуванням, є рівень невизнання авторитету Кремля в Фінляндії (59%), Нідерландах (57%) та Польщі (52%).

Незважаючи на статус одного з головних та найавторитетніших гравців на міжнародній арені, Росія як лідер залишається маловідомим поза межами колишнього СРСР та найближчих сусідів.

Американська соціологічна служба The Gallup опитала тисячу людейвіком від 15 років в 104 країнах світу протягом 2010 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.