Дивна знахідка археологів

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 15.08.2011 19:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14959

На розкопках стародавнього кургану в Ставропольському краї Росії археологи виявили загадкові артефакти - баранячий скелет з людським черепом і рештки гігантського коня у трав’яній ванні.

Першу з унікальних знахідок, яку самі археологи охрестили "людино-бараном", відправили на експертизу.

"Знайшлася одна аналогія, вона навіть територіально не так далека, це територія Криму. Там було поховання людини, скелет був майже повний, але руки і ноги були відчленовані десь до ліктьових суглобів і приставлені були кістки тварини, імовірно, кози", - розповів фахівець з краєзнавчого музею міста П'ятигорська Сергій Савенко.

Утім, загадку поховання в Невинномиську це не пояснює. Хоча за всіма іншими археологічними ознаками це поховання цілком типове для своєї епохи. У потойбічний світ покійного проводжали, дотримуючись необхідних ритуалів. У могилі знайшли зброю і начиння.

Неподалік від першої знахідки експедиція розкопала останки коня неймовірних розмірів. Бойовий кінь мав богатирський зріст - майже два метри в холці, і був похований з нехарактерними для тварини почестями.

"Для цього коня була вирита спеціальна ванна в землі. Вона була заповнена травою, і кінь у цій ванні лежав на спині", - розповіла завідувачка відділу природи Ставропольського музею-заповідника Анна Швирьова.

Точно встановити походження унікальних артефактів вчені поки не можуть.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.