ГПУ Макс Курочкін не цікавить

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 28.11.2006 15:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1496

Генеральна прокуратура не збирається брати у своє провадження справу затриманого в Україні Максима Курочкіна

Про це на прес-конференції заявив генпрокурор Олександр Медведько.

За його словами, злочини, які інкримінуються Курочкіну, "передбачені статтею 189 КК України і згідно з кримінально-кримінальним кодексом є підсудними МВС".

"Тому вони (МВС) порушили справу, вони розслідували, вони оголошували його в розшук і йшли до суду. То я вважаю, що вони повинні її довести до кінця", - сказав він.

Крім того генпрокурор спростував заяву адвокатів Курочкіна, що на момент його приїзду в Україну його справа перебувала у провадженні генпрокуратури Росії.

За словами Медведька, після проведення слідчих дій справу дійсно було передано до прокуратури Росії, але "потім прокуратура РФ повернула справу, вказавши на окремі недоліки при її оформленні".

"Тому, коли Курочкін приїхав, кримінальна справа була в Україні і розслідувалася МВС", - сказав він.

Генеральний прокурор Олександр Медведько також не задоволений роботою правоохоронних органів щодо розслідування справи про отруєння президента Віктора Ющенка.

"Я не задоволений не тільки роботою органів прокуратури, але й інших правоохоронних органів, які працюють з нами як над справою про отруєння президента, так і над іншими резонансними справами "- заявив він на прес-конференції.

За словами Медведька, у прокуратури є напрацювання по справі про отруєння Ющенка, "є нові версії, є нові суб’єкти справи, по яких ми працюємо, але поки що реально доповісти суспільству про розкриття цього справи ми не можемо".

"Я в жодному разі не знімаю з себе відповідальності, так само як і зі своїх колег. Ми працюємо, але результату по розкриттю отруєння президента поки що реально немає", - генпрокурор.

Як відомо, президент висловив минулого тижня невдоволення розслідуванням справи про своє отруєння.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.