Справа Гонгадзе-2. Убивство Климетьєва вже списують на “чеченські сліди”?

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 16.08.2011 11:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14962

Головного редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва за однією з нових версій правоохоронців Харкова могли вбити в Росії в п´яній бійці

Рівно рік пройшов з моменту зникнення харківського редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва. Поки в МВС готуються розповісти всій Україні, куди зник головред, харківські правоохоронці анонімно злили інформацію про те, що головреда вбили в Росії. Втім, офіційно в МВС запевняють: це більше схоже на страшну вигадку, а запускають її ті, кому вигідно затягнути слідство, пише газета «Сегодня».

Нагадаємо, головний редактор маловідомої газети «Новий стиль» (у ній публікувалися критичні матеріали на адресу співробітників міліції, прокуратури і податкової, але тираж в 500 примірників розповсюджувався по кабінетах чиновників, а не продавався) Василь Климентьєв пропав безвісти 11 серпня минулого року. На наступний день його цивільна дружина звернулася із заявою в міліцію. За рік слідства правоохоронці змогли скоротити кількість версій з десяти до однієї - професійна діяльність. Одним з фігурантів справи виступав екс-співробітник міліції Андрій Козар, який останнім бачив Климентьєва. А в річницю зникнення головреда заступник міністра МВС Василь Фарінник запевнив, що незабаром правоохоронці зможуть назвати прізвища підозрюваних і навіть організаторів - чекати залишилося якщо не кілька днів, то тижнів.

«Згідно з тією версією, яку планують озвучити в міністерстві, Климентьєв готував сенсаційне викриття, а тому попросив Козара заховати його на деякий час, - говорить джерело. - Козар відвіз його до Бєлгородської області до знайомого чеченця. Одного разу під час розпивання спиртних напоїв між чоловіками сталася сварка: головред назвав господаря будинку звіром, той у відповідь вдарив журналіста. Климентьєв впав і вдарився головою об кут стола. Потім чоловіки випили мирову, а на ранок чеченець знайшов гостя мертвим. Не придумавши нічого кращого, засунув його тіло в бочку, заварив її і сховав».

Людина, яка побажала випередити МВС, наполягає: версію зрежисирували, щоб закрити цю справу скоріше, а не шукати винного. «Все це більше схоже на казку, ми ніколи не відпрацьовували таку версію, - повідомив заступник міністра МВС Василь Фарінник. - Хтось може спеціально її запускати, щоб отримати якісь дивіденди. Більш того: у цій справі нам навіть не доводилося бувати за кордоном, у тому числі в Росії. І допомоги у наших колег-сусідів ми не просили - не було такої необхідності».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.