Банкова запускає у регіональний ефір дешеві агітки?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.08.2011 11:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14963

Держтелерадіо має негайно розслідувати факт організованого втручання в редакційну політику обласних державних телерадікомпаній.

Так прокоментував Андрій Шевченко, голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації, заяви громадських активістів про те, що обласні державні мовники розпочали узгоджений показ пропагандистського фільму «Украдений поп-корн», спрямованого проти лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко.

«Цей фільм є одіозним прикладом виборчого чорного піару. Він ганебно виглядав би в ефірі будь-якого каналу, а на державному телебаченні, яке утримується коштом громадян, це виглядає зухвалим викликом і провокацією», - наголосив Шевченко.

Як відомо, у понеділок представник громадянського руху "Спільна Справа" Ігор Пилипчук заявив про те, що усі обласні державні телерадіокомпанії отримали розпорядження поставити в ефірну сітку фільм «Вкрадений поп корн» – «10 разів і виключно у прайм-тайм».

Андрій Шевченко повідомив, що обговорив ситуацію з головою Держтелерадіо Олександром Курдіновичем, який підтвердив факт ефіру на кількох державних телеканалах, але відмежувався від будь-яких вказівок розміщати фільм в ефірі ОДТРК.

На думку Шевченка, для громадськості таких пояснень мало: «Або Держтелерадіо, який перед країною відповідає за ефір державного телебачення, проведе повноцінне розслідування – з іменами замовників і з покаранням винних, або уряд має сам нести повну відповідальність за те, що державні канали перетворюються на зливні бачки для піар сміття, за все це позорище в державному ефірі».

Народний депутат також нагадав, що за результатами моніторингів новин державного «Першого каналу», вони є найгіршими в дотриманні журналістських стандартів та політичного балансу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.