Їхні традиції. Кого не можуть обрати німці

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 16.08.2011 12:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14964

За дев’ять місяців до виборів у федеральній землі Шлезвіґ-Гольштейн правляча партія ХДС втратила лідера. Голова партії Кристіан фон Беттіхер пішов з посади через свій любовний зв’язок з неповнолітньою дівчиною.

Кристіан фон Беттіхер

«Так, це правда. На початку 2010 року я закохався в молоду жінку, кілька місяців ми були разом», - цитує консервативного політика агентство dapd. На той момент дівчині було 16 років, Беттіхеру – 39. Він назвав це «незвичним коханням». Політик визнав, що, хоча цей зв'язок був з юридичною точки зору легальним, у багатьох людей він викликає моральні застереження. Беттіхер є членом Християнсько-демократичного союзу (ХДС), що сповідує консервативні цінності.

Промовляючи перед партійними колегами в неділю, 14 серпня, Беттіхер визнав, що припустився не приватної, а політичної помилки, недооцінивши наслідки своїх дій для участі у виборах. «Це просто було кохання», - сказав політик. Він наголосив, що на той момент не мав стосунків з іншими жінками, а загалом його любовний зв'язок з дівчиною-тинейджером тривав недовго. За повідомленнями преси, Беттіхер познайомився з дівчиною через соціальну мережу Facebook. Він припинив роман після того, як його почали розглядати як імовірного наступника прем’єр-міністра землі.

Неспокійний Шлезвіґ-Гольштейн

Християнсько-демократичний союз, що нині перебуває при владі у північнонімецькій землі Шлезвіґ-Гольштейн, тепер шукає нового лідера партії та кандидата в прем’єр-міністри на виборах у травні 2012 року. На думку оглядачів, шанси партії на перемогу зменшилися після відставки Беттіхера з посади земельного голови партії та його відмови очолити ХДС на виборах. Хоча він залишився головою фракції у земельному парламенті.

Німецька преса нагадує, що нинішні події продовжують низку скандальних історій навколо лідерів у землі Шлезвіґ-Гольштейн. У другій половині 1980-х років однопартієць Беттіхера, прем’єр-міністр Уве Баршель був знайдений мертвим у ванній готелю в Женеві – за досі не до кінця з’ясованих обставин. Пізніше прем’єр-міністр від соціал-демократів Гайде Сімоніс була змушена піти з посади після того, як її кандидатура чотири рази провалилася на таємному голосуванні.

Від “Аратти”: а тепер давайте припустимо, що щось подібне сталося з українським політиканом. Даємо 100% що партійний лідер навіть й не думав би йти у відставку. Навпаки, якби щось подібне було в українській пресі - миттю був би позов про втручання у особисте життя.

Може тому німці й живуть краще, бо їхні політики якісно відрізняються від наших політиканів. Бо суспільство, а не політикани диктують закони.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.