Ющенко не прийде у суд над Тимошенко?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.08.2011 12:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14965

Третій Президент України (2005-2010 рр..) Віктор Ющенко підтримує свої свідчення, дані ним під час досудового слідства щодо газової справи екс-прем’єра Юлії Тимошенко, і просить оголосити їх у судовому засіданні.

Про це йде мова в заяві представників Ющенка, що надійшла до канцелярії Печерського райсуду Києва, яку зачитав суддя Родіон Кірєєв.

Відповідно до заяви, Ющенко перебуває за межами України. Він підтримує в повному обсязі свідчення, дані ним під час досудового слідства, і просить оголосити їх під час судового засідання. Ця заява датована 10 серпня цього року.

Як повідомлялося, 4 серпня Печерський райсуд Києва доручив Генпрокуратурі встановити місце перебування свідків у газовій справі - Віктора Ющенка, його колишнього представника з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського, колишнього першого заступника глави секретаріату президента України Олександра Шлапака та колишнього міністра фінансів Віктора Пинзеника.

10 серпня суддя Родіон Кірєєв заявив, що місце перебування свідка Віктора Ющенка встановлюється.

Цього ж дня прес-секретар екс-президента Ірина Ванникова назвала абсурдними заяви про те, що Ющенко ухиляється від дачі свідчень у суді. "Тому що Віктор Ющенко перетнув кордон України 22 липня і повернеться в Україну 15 серпня. І відповідні письмові звернення та клопотання нашого партійного юриста є і в Генеральній прокуратурі, і в Печерському районному суду", - сказала вона журналістам.

Відповідаючи на запитання, чи прийде третій президент на допит, Ванникова тоді сказала: "Коли Віктор Андрійович повернеться, я думаю, він зробить відповідні заяви з цього приводу".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.